In oktober kwam 1989 (Taylor's Version) uit. Dat moet gevierd worden met een Taylor Swift-les. Schamper infiltreerde 'English literature (Taylor's Version)' en zag hoe de ster een academisch onderwerp wordt. Het is eens iets anders dan Shakespeare.
UGent zet volop in op internationalisering en omdat de gemiddelde Erasmusstudent die naar Gent komt geen Nederlands spreekt, moet de UGent ook in het Engels communiceren. Krijgen de internationale studenten dezelfde berichten voorgeschoteld of niet?
De laatste die naar buiten gaat, doet het licht uit. Zo gaat het bij de meeste mensen thuis, maar hoe zit dat aan de UGent? Gaan de lichten er 's avonds uit, of verlicht de gemiddelde campus de straten van Gent?
In een gewoon jaar stuurt ongeveer 42 procent van de studenten zijn kat naar minstens één herexamen. Bij eerstejaarsstudenten is dat meer dan de helft. Dat is te veel voor UGent: er komt een tool waarmee studenten zich moeten inschrijven voor herexamens. Wanneer die er komt, is nog niet duidelijk.
Wie de Boekentoren binnenstapt, waant zich niet meteen in een bibliotheek. 65 kilometer aan boekenplanken, ongeveer even lang als de Belgische kust, zit verscholen in het gebouw, de ene helft in de toren, de andere helft onder de grond.
Lang leve het moederland! Exact een eeuw geleden werd er een spiksplinternieuwe maatschappij geboren: de Sovjet-Unie. Maar welke plaats kregen vrouwen daarin? En wat was hun nieuwe rol onder het communistisch bewind?
Wie de Durf Doenquiz deed, weet het al: Gent is een trekpleister voor studentenverenigingen. Een van die verenigingen is Prometheus, voor de liefhebbers van creatief schrijven in het Engels. Praeses Sander Potier legt uit waar Prometheus om draait.
De thesis: bachelorstudenten vrezen haar en masterstudenten haten haar. Maar is dat eigenlijk terecht? De GSR lanceerde een enquête om beter te begrijpen hoe studenten het masterproefproces ervaren, en hoe studenten zich over hun masterproef voelen.
Na het voorstel voor een 'knip' tussen de bachelor- en masteropleiding komt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) nu met een nieuw voorstel: een knip tussen het tweede en derde jaar van de bacheloropleiding.
Op donderdag 24 februari viel Rusland Oekraïne binnen en brak er oorlog uit. Terwijl wij nog elke dag naar de les kunnen, moeten Oekraïense studenten vechten om te overleven.