Adverteren in Schamper

Schamper is het officiële studentenblad van de Universiteit Gent. Van enkele zwart-wit pagina’s zijn we over de jaren heen geëvolueerd naar een degelijk en fris ogend magazine in kleur dat gratis verspreid wordt over de hele universiteit. Sinds 2014 hebben we ons uitdeelbereik uitgebreid naar de Hogeschool Gent.

Wie zijn we?

Schamper verschijnt tweewekelijks op 40 kleurenpagina’s, heeft een oplage van 4.000 exemplaren en wordt gratis verdeeld in alle faculteiten, studentenhomes en –restaurants van de Universiteit Gent en enkele faculteiten en restaurants van de Hogeschool Gent. Hoewel in eerste instantie een studentenblad, wordt Schamper ook gretig meegenomen door menig universitair medewerker. Adverteren in Schamper betekent dus rechtstreekse toegang tot alle studenten en personeelsleden van de UGent en de HoGent. Door de jaren heen bouwde ons blad een sterk lezersaantal op. Volgens een onderzoek in 2008 van de vakgroep Communicatiewetenschappen van de UGent had Schamper 10.000 lezers. Ondertussen zijn we meegegroeid met de universiteit en kreeg ook onze website een grondige facelift: maandelijks komen zo’n 20.000 unieke bezoekers (Google Analytics statistieken mei 2015) er een kijkje nemen.

Schamper wordt ook online actief verspreid in PDF-formaat en op Issuu. Deze verspreiding gebeurt onder andere via onze eigen website, Facebook en Twitter.

Online adverteren

Sinds kort kan je ook adverteren op onze website. Er is een ruimte voor een banner op de home page en naast elk artikel op de website. Ons tarief kan u terugvinden in de advertentiebrochure.

Adverteren in het blad

Neem gerust eens een kijkje in onze PDF-folder, te downloaden onderaan deze pagina. Daarin vind je meer uitleg, naast een formulier waarmee je meteen advertentieruimte kan reserveren voor de komende edities. Als je nog vragen hebt, kan je contact opnemen.

In onze advertentiebrochure vind je alle informatie over de mogelijkheden tot adverteren.
Als je al weet dat je met Schamper wil samenwerken, is het bestelformulier ook apart verkrijgbaar.

cover