Best of: WordArt

Voor je thesis moet je het doen met de templates van UGent, maar dat is saai. Dus fleur je papers eens op met een titel in WordArt, want de funky lettertypes zijn onterecht een stille dood gestorven en het is aan ons om ze nieuw leven in te blazen.

De eerste van onze selectie is misschien wel de braafste. Een lichtblauwe letter met donkerblauwe schaduw in een golfachtig patroon. Objectief gezien is dit lettertype niet het sterkste van de hoop: de letters staan te dicht bij elkaar waardoor ze soms overlappen, wat nogal slordig overkomt. De kleuren zijn daarnaast ook niet bepaald spannend. Waarom is het dan toch opgenomen in de lijst, hoor ik je al vragen. Wel, het is, ondanks de gebreken, een lettertype dat de nodige schwung geeft aan je paper én nog mooi uitkomt als de kleureninkt van de printer op is. Perfect voor studenten psychologie die hun prof proberen te hypnotiseren zodat die vergeet dat de bronvermelding wel heel slordig is.  


Een minder schreeuwerige keuze dan sommige andere lettertypes in het WordArt-arsenaal, maar daarom niet minder interessant dan de soortgenoten. De kleuren zijn niet flashy of overheersend, maar geven je werkstuk een warme, gastvrije indruk. De asymmetrie geeft het font ook het gevoel van vooruitgang, wat je prof er misschien kan van overtuigen dat je argumenten wel écht een punt zullen maken. Bovendien schreeuwt een titel in dit lettertype "Ik heb 'Indiana Jones' gezien en Harrison Ford kan mij krijgen." Uitermate geschikt voor studenten geschiedenis of archeologie, maar misstaat ook niet in een paper voor economie. 


Een klassieker van de WordArt-canon. Het lettertype is niet alleen heerlijk fleurig dankzij de regenboogkleuren, maar krijgt ook de nodige diepgang en perspectief door de schaduw. Wel opletten als je je paper moet printen, in zwart-wit ziet je titel er anders echt niet uit. De vraag rijst dus of je die twintig cent wil betalen voor een kleurenkopietje. Ideaal voor alle studenten aan de faculteit Taal- en Letterkunde dankzij het hoge hippie-gehalte. Naast de gemiddelde Blandino kan ook een student fysica scoren met dit lettertype, hoe zou je anders een paper over optica beginnen?

Gemiddeld: 4.5 (2 stemmen)

Reactie toevoegen