Er zijn twee constanten in het leven: de lichtsnelheid, en de frustraties van educatieve masterstudenten. Vrees niet, voor een keer komt er weinig geneut over de drukte of planlast. Want dat is niet het enige probleem.
Geen nood meer om je vergrootglas mee te nemen naar de supermarkt, want de meeste producten bevatten nu een letter met bijhorend stoplichtkleurtje. Maar wat is die precies, waar komt ze vandaan, en kunnen we het gewoon blind volgen?
Préparé, kaas, hesp, smos. Lang geleden leefden de 4 broodjes in vrede samen, maar alles veranderde toen UGent 12 broodjes op haar menukaart zette. Maar geen zorgen, met deze gids hoef je nooit meer de rij op te houden.
Gent barst van de restaurants, en daar durft menig culinair fanaat wel eens een lijstje van te maken. Net daarom maakten wij ook een lijstje, maar dan beter. Volg de kaart en ontdek vier adresjes in Gent voor een gelukzalig en memorabel tafelmoment.
De Blandijn, tempel van de progressieve roker, historisch bastion tegen lezingen van Filip Dewinter, en qua hoogte net in de schaduw van de Boekentoren. Maar ondergronds vinden er taferelen plaats die het daglicht niet mogen zien.
Met apps als 'Apple health' vliegen podometers ons om de oren. De heilige graal van deze apps, het walhalla van de gezondheid, is de grens van de 10.000 stappen per dag. Maar hoe verantwoord is dit getal? Lopen we gewoon een broodjeaapverhaal achterna?
De opwarming van de aarde en de nalatenschap van Kalfje Willie dwingen ons na te denken over vleesvervangers en duurzaam voedsel voor op ons bord. Ligt de toekomst van ons voedsel bij sprinkhanen en krekels?
Niet alleen in Antwerpen is er een museum voor schone kunsten, ook Gent is zo'n museum rijk. Kan een museum dat 225 kaarsjes uitblaast ons verrassen? Of zitten de medewerkers evenveel stof te vergaren als hun werken?
Wie de Durf Doenquiz deed, weet het al: Gent is een trekpleister voor studentenverenigingen. Een van die verenigingen is Prometheus, voor de liefhebbers van creatief schrijven in het Engels. Praeses Sander Potier legt uit waar Prometheus om draait.
Oktober is de maand van de Nobelprijzen! We zetten kort de meest interessante – of eerder, meest begrijpbare – prijzen op een rijtje.
De Gentse faculteiten verrassen vriend en vijand met een complete vernieuwing van de studiepuntenstatus-quo. Waarom zouden ze dat in hemelsnaam doen?
Niets is zo goed als een koude herfstdag waarop je de volledige trilogie van 'Lord of the rings' (extended) film na film verslindt.
Sommige dagen blijven je hele leven bij: je eerste herinnering, je eerste kus, je achttiende verjaardag ... maar ook de eerste schooldag verdient een podiumplaats tussen deze hoogdagen.
De UGent lijkt bijna meer studentenverenigingen te tellen dan er boeken in de bibliotheek staan. Praeses Thomas Van De Gehuchte geeft tekst en uitleg bij spelletjesvereniging Nemesis.
Na elf doctarandi, doctorandae en doctoranda in de schijnwerpers te zetten en hun onderzoek te delen met leesgierige studenten en personeelsleden, is het nu tijd aan onze redacteurs zelf. Want zij zijn immers ook toe aan hun (quasi-)proefstuk.
In een wereld waarin alles perfect moet zijn, voelt alles dat minder is als verdrinken. Niet dat ik dit probleem ga oplossen, maar laat ons niet vergeten dat er ook nog een grote grijze zone zit tussen perfect en barslecht.
Fascinerend hoe mensen zo goed als alles aanvaarden als het maar een beetje antropomorfisch en vooral schattig is. Zo ook de blauwe egel Sonic, oftewel een van de grootste massavernietigingswapens die de wereld ooit gekend heeft.