Weg van het platgetreden pad: originele eetadresjes in Gent

Gent barst van de restaurants, en daar durft menig culinair fanaat wel eens een lijstje van te maken. Net daarom maakten wij ook een lijstje, maar dan beter. Volg de kaart en ontdek vier adresjes in Gent voor een gelukzalig en memorabel tafelmoment.

1. Ciné Mangiare 

Uit eten en een film. Een onlosmakelijk verbonden duo, toch? Laat dat nu net het aloude concept zijn waar Ciné Mangiare gretig op inspeelt. In de Klapeksterstraat kan je hier terecht voor een authentieke, huisbereide maaltijd, steevast gevolgd door een film. Bezieler en cinefiel Lotar Desmet kiest de film en zijn mama zorgt voor de maaltijd. Bij Ciné Mangiare worden alle soorten klassiekers vertoond, en die lijn trekt zich door tot in de keuken. Denk aan gerechten als spaghetti bolognaise, balletjes in tomatensaus of hespenrolletjes met prei. Keuzestress is er allerminst, want elke film gaat gepaard met één enkel gerecht, al wordt ook telkens een vegetarische variant voorzien. Afhankelijk van de combinatie betaal je voor een avondje Ciné Mangiare tussen de 25 en de 35 euro.

Adres: Klapeksterstraat 24

2. Yalla Yalla

Wanneer het gaat over Libanees eten in Gent, komen we al snel aan bij Beiruti. Een fijne keuze, maar wij zouden toch aanraden om ook Yalla Yalla eens een kans te geven. Een beetje verstopt in de rustige Donkersteeg vind je dit gezellige adresje knal in het centrum. In een enorm gezellige omgeving eet je er overheerlijke gerechten en kilo's hummus. Ook voor zij die nog nooit Libanees hebben gegeten, is het echt een aanrader; elk gerecht is zo lekker dat picky eaters meteen overtuigd zijn. Dat overheerlijke eten wordt helaas niet aan studentenprijzen geserveerd: het is dus de ideale plek om eens met je ouders te bezoeken wanneer die langskomen om te kijken of je nog leeft. Daarnaast is de plaats beperkt: reserveren is de boodschap! Ze hebben trouwens ook een adres in Antwerpen, dus dat zijn dubbel zoveel kansen om eens van het geweldige eten te proeven.

Adres: Donkersteeg 3

3. Alice

Recht tegenover het Pand ligt een pareltje verstopt. Of zeg gerust: grootmoeders parels. Dit stijlvol lunchrestaurant in Onderbergen lijkt namelijk gewijd aan oma's keuken en klassiekers. Geen exotische wok of gedeconstrueerde gastronomie, maar een eerlijke keuken die je oma's golden oldies van de troon kunnen stoten: een klassieke croque Parisienne, stoverij, kalfstong in madeirasaus, of een gebraden kippenbout met appelmoes en kroketjes. Maar de lunch is niet het enige dat mensen de deur doet platlopen. Alice staat namelijk ook bekend voor haar ontbijt, brunch en high tea: van sappige koffiekoeken en charcuterieplateau's over pannenkoeken en wafels tot een gigantisch brunchbuffet op zondag. Als je geen tijd hebt om in de stijlvolle zaak te zitten, kan je de huisgemaakte taarten van Alice niet alleen ter plaatse vinden, maar ook in haar apart winkeltje een paar huizen verder. Ga echter op eigen risico: je zou niet de eerste zijn die gegenereerd in de spiegel kijkt na een groot stuk romige tiramisutaart.

Adres: Onderbergen 6

4. Limerick 2.1

In het begin van de Koningin Elisabethlaan, op een paar passen van het Koningin Maria Hendrikaplein, ligt wellicht het meest gezellige koffiehuisje van Gent (en het is eigenlijk een boekenwinkel). De Limerick is een boekenwinkel die al jaren bekend staat in de stationsbuurt. Sinds een paar jaar heeft deze er een extra tak bij. Links van de originele winkel bevindt zich Limerick 2.1, een tweedehandsboekenwinkel/koffiehuis. Binnen kan je met een koffie of ander drankje naar keuze alles doen wat je in een koffiehuis doet, van je nieuwste aankoop lezen tot bijpraten met een oude vriend of zelfs gewoon eindeloos doomscrollen. De muurhoge boekenkasten en kaartjeswand gemixt met een heerlijk rustige soundtrack op de achtergrond doen je voelen alsof je net onder een warm deken bent gekropen. Aan de voorgevel bevindt zich ook een terrasje waar je rustig kan peoplewatchen of genieten van het zonnetje, dat er hopelijk rap aankomt. Er is ook een gezellige tuin, omringd door oude muren die door de natuur gedecoreerd worden met klimop. Op zoek naar een rustige leesplek, een nieuw boek of een laatste koffie voor je met de trein terug naar huis keert? Denk dan eens aan de Limerick!

Adres: Koningin Elisabethlaan 142

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen