Over heel de wereld voeren clubs een verbod of beperking in op het gebruik van smartphones. Waar komt die trend vandaan, en wat vindt de gemiddelde feestganger daarvan?
Zin om te gaan dansen, maar geen idee waar? Wij bezochten enkele willekeurige cafés in de Overpoort en vonden de beste én slechtste die de bekendste Genste uitgaansbuurt te bieden heeft. Aan deze lijst kan je niet twijfelen, zelfs geen klein beetje.
Sam is 21 en studeert toegepaste economische wetenschappen aan UGent. Van hem krijgen we een relaas over wat er gebeurt wanneer verschillende Tindermatches opeens in een en dezelfde ruimte aanwezig zijn.
Het was weer eens bijna, maar toch net niet zo ver: ik wilde een nieuwe laptop kopen om lekker veel op te gamen. Of toch niet. Of toch wel? Misschien over een maand. Of misschien toch deze week al?
Het internet is helemaal in de ban van ASMR, oftewel autonomous sensory meridian response. Waarom kijken zovelen vol fascinatie naar mensen die in hun microfoon fluisteren?
Krijgt een student met goede looks het voordeel van de twijfel op een mondeling examen? Krijgen knappe sollicitanten sneller een job aangeboden? Het concept pretty privilege krijgt de laatste tijd heel wat aandacht.
Het nieuwe academiejaar breekt aan. De 'new year, new me'-mentaliteit komt weer op. En daar hoort ook een nieuw datingleven bij! Geen betere plek om menig visje in de zee te vangen dan in de Overpoort, al zijn datingapps een close second.
Aan de vooravond van het nieuwe academiejaar is de Overpoort nog bijna leeg. Dat zal waarschijnlijk te maken hebben met al die goede voornemens waarmee studenten aan het jaar beginnen. Benieuwd wat die zijn?
Van Dok Noord tot de Dansaertwijk in Brussel: onze steden vallen ten prooi aan een verschijnsel genaamd 'gentrificatie'. Maar wat is gentrificatie eigenlijk? Is het een trend waar we ons zorgen over moeten maken?
Heel de wereld is in de ban van de torenhoge inflatie. Ook onze universiteit ziet de gevolgen.
Waarom is net de Overpoort dé uitgaansbuurt van de Gentse studenten? Waarom niet bijvoorbeeld een straat 200 meter verder? De reden blijkt het gevolg van enkele keuzes die onze universiteit een zestigtal jaar geleden maakte.
Goede wijn behoeft geen krans. En als je het internet moet geloven ook geen kurkentrekker. Wij testten realistische en minder realistische huis-tuin-en-keukenalternatieven voor de goeie oude flesopener.
Na lang wachten hebben we in Gent eindelijk deelsteps. Wij testten ze uit, zodat u dat niet hoeft te doen.
Terwijl het voetvolk van onder andere HOGENT en KU Leuven met korting op en van de bus en tram kan fladderen, betalen de moedige UGent-studenten wel de volle pot voor hun openbaar vervoer. Een schande die geen gelijke kent, of een logische keuze?