Protest: een middel om eisen te stellen en je stem te laten horen. Maar wat wisten we nog niet over dit fenomeen dat al eeuwenlang bestaat?
Oktober is de maand van de Nobelprijzen! We zetten kort de meest interessante – of eerder, meest begrijpbare – prijzen op een rijtje.
Slangen leefden al in de tijd der dino's. Wereldwijd zijn er zo'n 3500 soorten. Tegenwoordig zijn ze echter vaker te zien in België. Hieronder volgt een mooi lijstje van inheemse soorten die je wel eens tegen het lijf kan lopen.
We geloven stiekem allemaal dat er nog een andere leefbare planeet is. Een planeet met coole aliens of misschien zelfs een planeet met elfjes en eenhoorns? Als die laatste bestaat mag je mij alvast een ticketje geven voor de eerste vlucht.
Geen land op aarde waar alles zo rond twee wielen draait als in België. En maar goed ook: de koers is plezant! Drie weetjes die je nog niet wist over de koers en die je kan doorvertellen aan je fietsende nonkels.
Wil je Kerstmis vieren in de ruimte? En heb je al genoeg strooizout gekocht voor deze winter? Ontdek de logistiek van de kerstman en kom te weten hoeveel rendieren uitgebuit worden ...
Van animistische sjamanen tot gedragspsychologen en astrologiehippies: de psyche van de mens blijft een hoogst curieus studieobject. Hier volgt een selectie van enkele opmerkelijke ontdekkingen en gedachtegangen in de hedendaagse neuropsychologie.
Van zatte nonkels tot Twitter: iedereen heeft een mening over politiek. Ondertussen proberen politicologen het fenomeen toch wat wetenschappelijk te benaderen. Hier volgt een korte selectie van bekende en minder bekende politicologische weetjes.
Het menselijk lichaam zit vol verrassingen. Deze wetenschapskort neemt je mee op ontdekkingstocht doorheen je eigen gestel.
Het is tijd voor de wetenschapskort van de minst wetenschappelijke wetenschap van al: de economische wetenschappen! Vraag en aanbod is ons allemaal bekend, maar kende je deze economische theorieën al?