Wetenschapskort

Het ontstaan van make-up 

Er wordt al sinds mensenheugenis gezocht naar middeltjes om je huid te laten stralen, je ogen te laten spreken en je lippen feller te kleuren. Maar waar komt make-up eigenlijk vandaan? Voor het ontstaan van schoonheidsproducten moeten we terug naar de oude Egyptenaren. Al in de jaren 3000 v.C. smeerden vrouwen en farao's een crème op hun gezicht, die toen gemaakt werd van honing, olie, henna, kopersulfaat, grafiet en water. Ook gebruikten zij kool en lood om hun wimpers donker te kleuren, in plaats van de mascara zoals wij die nu kennen. De Chinezen in de oudheid maakten dan weer gebruik van krijt, kalk en cyanide om hun gezicht een onnatuurlijk witte kleur te geven. Gelukkig wordt dit nu niet meer gedaan, want cyanide blijkt een heel giftige chemische stof te zijn.

Wie koopt dit nu?! 

Blush, foundation, lippenstift, oogschaduw, enzovoort. Met al deze schoonheidsmiddeltjes ben je voor je het weet weer door je maandelijks budget heen. Maar dat is niets vergeleken met deze producten. De duurste mascara ter wereld is de H. Couture Beauty diamond mascara en heeft een prijskaartje van maar liefst 12 miljoen euro! Het buisje bestaat dan ook uit blauwe diamanten en 18 karaat goud. Je kan deze mascara wel gratis laten bijvullen. Gelukkig maar, zou je denken, ware het niet dat het bedrijf dat deze mascara produceerde ondertussen failliet verklaard is. Pech gehad! Voor de duurste nagellak van het moment moet je meer dan 100.000 euro neerleggen, want de verpakking bevat ongeveer 1000 kleine diamantjes. Maar is dat het echt waard, als je voor 5 euro ongeveer dezelfde nagellak kan krijgen?

De kleur van kleren 

De kleur van je kledij is belangrijker dan je denkt. Het blijkt namelijk een invloed te hebben op hoe mensen over je denken. Zo heeft het dragen van de kleur blauw een verzachtende, kalmerende werking en zorgt het voor een betrouwbare uitstraling. Wanneer je groen draagt, kom je fris, vernieuwend en positief over. Wit straalt dan weer echtheid en eerlijkheid uit, terwijl felle en opvallende kleuren zoals paars, oranje en roze af te raden zijn. Heb je binnenkort een sollicitatie, dan draag je best een combinatie van geel en grijs. Dat zorgt ervoor dat je intelligenter overkomt bij je toekomstige werknemer. Nog een tip: draag geen zwart als je voor de rechtbank moet komen. Het zorgt er namelijk voor dat je hogere straffen krijgt. En ga je binnenkort op date? Haal dan iets roods uit de kast, succes gegarandeerd!

0
Gemiddeld: 1 (1 stem)

Reactie toevoegen