Een goede avond is niet geslaagd zonder goede frietjes, maar in welke frituur haal je het meeste waar voor je geld? Wij volgden in de voetsporen van de legendarische Stijn Baert en zochten de beste frituur, of toch die met de beste prijs-kwaliteitverhouding.
Na elf doctarandi, doctorandae en doctoranda in de schijnwerpers te zetten en hun onderzoek te delen met leesgierige studenten en personeelsleden, is het nu tijd aan onze redacteurs zelf. Want zij zijn immers ook toe aan hun (quasi-)proefstuk.
Volgende week is het weer zover: Europa verenigt zich massaal rond de kijkbuis en bereidt zich voor om met een kritisch oor te luisteren naar kitscherige muziek. Speelt politiek echter geen belangrijkere rol dan muziek op het songfestival?
Cringe is het coolste nieuwe hebbeding van de jeugd. Hier is een survivalgids voor de digitaal handige boomer.
Studeren is duur, maar verdient de subsidieslurpende universiteit onze zuurverdiende centjes wel? Bij wijze van experiment stelen we ons inschrijvingsgeld terug. Een totaal origineel idee dat zeker niet gestolen is van Neveneffecten.
Feestdagen, kerstbomen, je familie die naar je relatiestatus vraagt, het verveelt wel na een tijdje. Met deze goocheltrucjes leidt jij de aandacht af bij elk familiefeest.
Gillend wegrennen van dinosaurussen behoort dan nog niet tot de mogelijkheden, maar een park vol met mammoeten en andere uitgestorven dieren langzamerhand wel. De cloning-technieken zijn enorm aan het evolueren: tijd voor een overzicht!
Niet elke wetenschapper houdt zich bezig met proefbuizen, deeltjesversnellers of lasers. Dr. Schamperstein kiest voor een theoretische aanpak en baant zich een weg door formules, berekeningen en kennis om zijn licht te schijnen over een prangende maar absurde vraag.
Vandaag de dag beschikken we allemaal over een Google Glass om ons leven gemakkelijker te maken, maar ooit was dat anders. Zo’n vijftig jaar geleden liep bijna iedereen rond met een smartphone. Hoe anders was het leven toen? Wij zochten het uit, en gingen analoog.