Tussen 26 en 28 oktober vond een actie van burgerlijke ongehoorzaamheid plaats tegen de fossiele industrie, georganiseerd door Code Rood. Opvallend: de Vlaamse pers, vooral de VRT, bleef stil.
De COP in Bakoe, Azerbeidzjan is voorbij. De president van het gastland prees fossiele brandstoffen als een "godsgeschenk", waarop Frankrijk zijn diplomaten terugriep. Ook de Taliban nam deel. Professor duurzaamheid Erik Paredis geeft zijn mening.
De opkomst van tradwives en andere conservatieve tegenkrachten geven rechts een krachtige impuls. Zijn die tradwives een waardige tegenstander van het feminisme of zijn ze echt zo onschuldig als ze eruitzien?
Plastic is overal rondom ons: in de supermarkt kan je er niet aan ontsnappen en de oceanen zijn één grote plasticsoep. Kan een student ook een steentje bijdragen aan een plasticvrije(re) wereld? Een week lang speelden wij het proefkonijn.
Sedert mensenheugenis, 2010, worden pendelaars in station Gent-Sint-Pieters verwelkomd door de symfonieën van een bouwwerf. Deze werken zouden al jaren beëindigd moeten zijn, maar iedere pendelstudent kan beamen dat niets minder waar is.
Wie een keuzepakket Letterkunde, Religiestudies of De klassieke traditie opneemt, kan vijf studiepunten daarvan aan het vak klassieke mythologie wijden. Fictieve verhaaltjes analyseren en er ook nog eens heel veel uit leren? Yes, please.
Menig student verspilde belangrijke studie-uren door op de UGent Confessions-Facebookpagina te scrollen. De anonieme verhalen gaan van grappige onenightstands tot examenfiasco's. Maar wie is nu eigenlijk de geest achter dit vertier?
Michael Limberger is professor bij de vakgroep Geschiedenis. Hij doceert onder andere Maritieme geschiedenis, Mondiale processen in historisch perspectief en Financiële en monetaire geschiedenis van de Middeleeuwen en Vroegmoderne Tijd.
Goede gezondheidszorg is een basisrecht, maar niet altijd goedkoop. Waar kan je als student heen als je kampt met mentale of fysieke gezondheidsproblemen?
Frieten, ze zijn het cement van ons bestaan. Maar waar gaat de student in Gent het best heen om een bakje van dit vette goud te verorberen? Vijf redacteurs offerden hun woensdagmiddag én hun cholesterol op om het voor eens en altijd te beslechten.
Onze studentenstad wil over zes jaar een klinkende titel in de wacht te slepen. We praatten erover met Els Uytterhoeven, medewerker van de cultuurdienst van Stad Gent en Nele Keukelier, momenteel de coördinator van het artistieke luik voor Gent2030.
De universiteit verkeerde het afgelopen jaar soms in woelige wateren. Wij legden enkele netelige kwesties voor aan de rector. Al die persberichten en nieuwsbrieven, goed en wel, maar wat vindt hij zelf over de oorlog in Gaza en Reuzegom?
Net buiten de drukke Overpoortstraat zit een gezellig atelier verstopt. Daar komen de leden van Atelier Modelstudies een paar avonden per week samen om naaktmodellen te tekenen en te schilderen. Bestuurders Annemie en Jakob vertellen meer.
Je moet het maar kunnen: als persoon uit het Midden-Oosten zo geliefd zijn in de Verenigde Staten. Net zoals bij alle bekende figuren, komen er al snel mythes naar boven, maar over de mythes over deze man werden er letterlijk al boeken geschreven.
Als nieuwe student in een nieuwe stad is het soms moeilijk om door de bomen het bos te zien. Welke plekken moet je bezoeken en waar moet je iets eten of drinken? Hier zijn een paar tips!
'De kleren maken de man' is niet voor niets een bekend spreekwoord. Met kledij kan je je identiteit uiten en tonen hoe je in het leven staat. Maar waar komen die associaties bij kleding vandaan? En waarom zijn die zo vaak gebonden aan gender?
De fashion weeks zijn al een tijdje gedaan, maar met de ontwakende zon, is het tijd voor een overzicht van de niet te missen trends deze zomer. De moderedactie van Schamper trok naar de lokale Think Twice om op een duurzame manier de catwalk op te gaan.
Petities, demonstraties, flyers en berichten op sociale media: er zijn veel manieren om te tonen dat je niet akkoord gaat met een situatie, zonder dat je daarbij de wet overtreedt. Maar wat doe je als niemand naar je legale protestacties luistert?