Iedere vriendengroep heeft er wel een: de taalnazi. Die ene vriend die elke dt-fout in de groepschat per se moet verbeteren. Of je nu fan bent van 'De Smurfen', vaak thee drinkt of het kofschip kent, dt-fouten zijn de wereld nog niet uit.
Bij de vorige verkiezingen verwierpen iets meer dan 5% van de stemgerechtigde Belgen hun stem. In juni zal er ook weer een deel van de stemformulieren leeg blijven. Maar wat houdt zo'n blanco stem in? Stem je als onthouder voor de grootste partij?
Als je scheel kijkt, blijven je ogen zo staan en als je kauwgom doorslikt, plakt je maag aan elkaar. De gemiddelde zesjarige, en jij misschien ook, ligt al eens van wakker liggen van dit soort grote levensvragen. Tijd voor antwoorden.
Enkele maanden geleden beweerde een schrijver in dit blad dat het pronkjuweel van de schampermerchandise − de schampercondoom − zou lekken. Wij onderzochten of dit voorbehoedsmiddel al dan niet te vertrouwen is.
De flat earth theory is een populaire overtuiging die voor veel bekende complotdenkers booming business betekent dankzij talkshows, podcasts en merchandise. Als er zoveel bewijzen zijn dat de aarde rond is, waarom trekken mensen het nog in twijfel?
Twee edities geleden bevatte dit blad een artikel over landen die grotendeels konden ontsnappen aan de koloniale expansie van vooral Europese grootmachten. De inleiding van dit artikel bevatte enkele fouten die hier (hopelijk) terechtgezet zullen worden.
Het gaat niet goed met het Verenigd Koninkrijk. Een constante vete in de koninklijke familie, de dood van de Queen (niet Beyoncé). En nu dit?
Julius Caesar. Juul Cezar voor de vrienden. Machtsgeile dictator voor de vijanden. Zonder twijfel is hij een van de bekendste Romeinen uit de geschiedenis, maar net daarom zijn er ook zoveel halve waarheden. Tijd voor een kleine factcheck.
Het internet staat bol van leugens en fouten vermomd als feiten. Daarom zal Schamper voor u, beste lezer, feit van fictie scheiden in deze rubriek. Deze editie is het de beurt aan Jean-Marie Dedecker.