Op dit moment zijn er wellicht nog ongeveer 2300 studenten aan het bekomen van de 30ste Massacantus. Daarmee is het evenement ook meteen ouder dan veel deelnemers ervan. Maar wat maakt een massacantus zo bijzonder?
De inflatie maakt het leven flink wat duurder, ook voor studenten. Wij gingen shoppende studenten lastigvallen en vroegen hen of zij de gevolgen van de inflatie in hun portemonnee voelen. "Een Desperados kost nu zelfs 5,5 euro. Ik vind dat veel geld."
Welkom op een van de meest onbekende, maar tegelijk mooiste campussen die UGent rijk is. Campus Rommelaere wordt – terecht – al eens vergeleken met Zweinstein. Maar waarvoor dient dat prachtige gebouw naast De Bijloke?
Snel, snel, snel! Dit is je laatste kans om dit semester leuke dingen te doen en de realiteit te ontvluchten. (Papers, examens, deadlines, wat?) Kijk snel wat er allemaal te doen is in dit handige overzichtje.
Binnenkort zijn het verkiezingen voor de studentenvertegenwoordigers en is het tijd om nieuwe leden voor de Raad van Bestuur (RvB) en de Sociale Raad (SoRa) te kiezen. Wat doen ze daar in die raden? En heeft dat eigenlijk wel zin?
De paasvakantie is voorbij en of je nu erg productief geweest bent of niet, er staan meer dan genoeg verenigingen klaar om je druk bezig te houden de komende weken. Hoog tijd dus om de examens weer even te vergeten!
We kijken niet vreemd op van de studieschuld in de verre Verenigde Staten, maar ook dichter bij huis studeren er op dit moment studenten af met een studieschuld van duizenden euro's. Welkom in het Nederlandse studentenleven (en in de schuldenput).
Het tweede semester is begonnen en met een nieuw semester komen goede voornemens. Voor iedereen die dit semester meer wil doen dan enkel studeren, is het misschien tijd om een kijkje te nemen bij de studentenvertegenwoordigers aan de UGent.
Zoom, symbolische soep en weinig of geen groepsactiviteiten in 't echt. We kennen allemaal de struggles van het Belgische studentenleven, maar hoe zit het in het buitenland?
Een stage is voor studenten vaak de laatste stop voor ze op de arbeidsmarkt belanden, en door het gebrek aan een wettelijk kader is het voor velen op financieel vlak een onaangename periode. Het Europees Parlement besloot enkele weken geleden om daar een mouw aan te passen.
Een kot, studiegeld en hier en daar een pintje. Lesboeken zijn een onwelkome aanvulling op de rekening van de student. Ontdek hoe je je spaarcentjes beschermt tegen de aankoop van dat extravagant hoopje gekleurd papier.
An Baeyens is geen typische docente aan de UGent. Naast enkele praktisch gerichte opleidingsonderdelen in de hogere jaren geeft ze ook Engelse Grammatica in de eerste bachelor Toegepaste Taalkunde en sinds enkele jaren werkt ze ook als freelance tolk bij de Europese Unie.