Best of: kothuisdieren

De kotmuis

Het meest onderschatte kothuisdier bij de Gentse studenten is zeker en vast de muis! Sommigen noemen het beestje 'ongedierte', anderen noemen het een plaag, maar iemand die er ooit echt ervaring mee heeft gehad, noemt ze loyale compagnons. Een muis heeft niet veel nodig. Af en toe wat groentenafval en een stukje kaas voor speciale gelegenheden volstaan om je kotmuis te doen blijven terugkeren. Je zal je nooit meer alleen voelen door de kotmuis en je kan, met een beetje geluk, je eigen muis een gezinsleven zien ontwikkelen. Er zijn natuurlijk een paar nadelen verbonden aan cohousing met een muis. Zo zullen er mensen zijn die nog niet openstaan voor deze diersoort en dus liever niet meer bij je op bezoek komen. Daarnaast is er nog steeds een zindelijkheidsprobleem dat soms voor wat vuil kan zorgen. Maar het is duidelijk dat deze opofferingen niet opwegen tegen het aangename gezelschap van je nieuwe beste vriend!

De kotkat

Een kat is niet alleen cute, het beestje zorgt ook voor een laagdrempelige manier om een goede band te ontwikkelen met je kotgenoten. Woon je in een huis met vijf of in een residentie met honderd mensen, dat maakt voor de kotkat niet uit. Overtuig je huisbaas, richt een gezellig hoekje in voor het beestje, en klaar! O ja, vergeet vooral geen beurtrol af te spreken om jullie kat eten te geven, anders zou hij wel eens aardig dik kunnen worden. Een klein nadeel is dat sommige mensen allergisch zijn voor kattenhaar. Jammer genoeg voor hen weegt dat nadeel niet op tegen de voordelen. Een kat is zelfstandig en houdt zichzelf proper. Er is dus niemand die elke dag met de kat moet wandelen of de kooi moet kuisen. Bovendien geeft een kat kopjes, wat ideaal is wanneer je even wat liefde nodig hebt van een zacht, warm lichaampje.

De kotspin

Het beeld van kriebelbeestjes is over het algemeen niet positief: ze zijn onwelkom, vies en kunnen snel zeer vervelende plagen veroorzaken. Toch zijn er enkele soorten die best nuttig blijken in de strijd tegen andere nasty beestjes. Neem nu bijvoorbeeld de spin. Heel vaak wekt dit arme diertje overdreven schrikreacties op bij kotbewoners. Wat velen niet weten is dat spinnen hun web en buikje vullen met een van de meest gehate kotbezoekers: de mug. Veel koten beschikken niet over een degelijk muggenraam of hebben er zelfs geen. Om je muggenraamloos kot te kunnen blijven verluchten na zonsondergang, verwelkom je dus best een spin in je nederige stulpje. Daarnaast smullen spinnen ook graag van andere lastige beestjes. Denk maar aan fruitvliegen of gewone huisvliegen. Zet daarom je angst opzij en onderhoud een diplomatieke relatie met die achtpotige op je kot.

0
Gemiddeld: 4 (1 stem)

Reactie toevoegen