Best of... tijdverdrijven

De buren bespioneren

Alle leuke activiteiten van de komende weken zijn afgeschaft en stilaan beseffen al je vrienden dat coronafeestjes geen goed idee zijn als ze niet via Skype of dergelijke gebeuren. En eerlijk, feestjes via Skype vallen vaak dik tegen. Dus is het eindelijk tijd om je goede voornemens van de afgelopen maanden uit te voeren. Je gaat op je kamer zitten, legt een cursus open met een deel zelfstudie waarvan je niet wist dat het bestond en kijkt uit het raam recht in de tuin van de buren. Niets beters om je tijd mee te doden dan te kijken hoe ze zich proberen te gedragen alsof het een gewone vakantie is. Jij weet echter dat ze rustig in de tuin gaan zitten om te vermijden dat ze binnen tegen elkaar beginnen tte schreeuwen. Want ja, ook dat kan je horen. Het allerbeste is om samen met het hele gezin te kijken hoe de buurman sukkelt met de grasmachine, omdat hij voor het eerst zelf het gras moet maaien nu het tuinonderhoudbedrijf niet langs kan komen. Uren quarantaineplezier verzekerd!

Blijf-in-uw-kotcake

Is hamsteren zoals voor zovelen jouw nieuwe hobby geworden tijdens quarantainetijden, maar is de lokale Colruyt al volledig geplunderd? Vrees niet! Dan heb jij hoogstwaarschijnlijk proviand én tijd om jezelf en je huisgenoten te vermaken met een heerlijke appelcake. Dit dessert is kan niet mislukken, ook voor de meest onhandige bakkers onder ons. Alleen in de oven kan het mislopen, dus zorg dat je verzekeringen in orde zijn. Je zult na het eten hiervan opnieuw sprankelen van energie en mogelijk diabetes. Als je bakken saaier vindt dan ouderen te beroven van het laatste pak wc-papier, kan je ook met je creativiteit aan de slag! Met de chocoladestiften van Dr. Oekter (€ 4,07 in de Colruyt) kan je bijvoorbeeld ook de cake versieren. Of je kan nadenken over een boodschap die je wil delen met je huisgenoten. Zo krik je meteen ook de collectieve moraal op. Bovendien kunnen de extra calorieën een aanzet zijn om weer te gaan sporten. Wat wil een mens nog meer?

Omgekeerde dag

Ondergewaardeerde beroepen worden plots gewaardeerd, de goudprijs daalt bij onzekerheid, er ligt meer wc-papier in je kelder dan in de winkel en België heeft een regering. De wereld staat op zijn kop, doe mee! Sommigen kennen dit spelletje misschien nog van bij de jeugdbeweging. Het idee is dat je een hele dag alles omkeert. Kijk voor je uit je bed komt 's ochtends een serie of begin eens bij de laatste zin van je boek. Ontbijt met spaghetti. Dit is daarenboven een zeer goed excuus om te drinken voor de middag en om cornflakes te eten voor je in je bed kruipt 's avonds. Aangezien het een omgekeerde dag is van je normale ritme tijdens de lockdown kan je ook gewoon gaan slapen na het middageten. Probeer ten slotte ook eens in te dommelen terwijl je wekker afgaat. Maar je kan ook verder gaan: draag je kleding binnenstebuiten, zit op je bureau en zet je laptop op de grond, deel de hele dag complimentjes uit op Twitter en lees de complete Schamper. Zelfvervreemding verzekerd!

That's my jam

Wat zeker ook kan lonen is vooruitkijken naar de dag dat we allemaal verlost zijn van dit verlengde huisarrest. Aangezien de meesten van ons niet voorbereid waren op deze thuisblijf-apocalyps, kunnen we maar best zorgen dat we voorbereid zijn op het hectische dagelijkse leven na de oorlog. Wat is daar beter voor dan het maken van je eigen confituur? Bedenk eens hoeveel euro’s je jaarlijks uitgeeft aan confituur. Bedenk je nu eens dat je al die euro’s beter kan besteden. Naast het feit dat het goedkoper is, is je eigen confituur maken ook stukken lekkerder en meer impressionant. Haal de oma in jezelf dus naar buiten, haal een kilo fruit (zoals bijvoorbeeld sinaasappelen) en voeg daar een bom suiker aan toe. Zet eventjes aan de kook en voilà! Confituur voor een jaar en een legendarische status bij je familie voor niks. Als je ouders nu nog eens bij de ontbijttafel zagen over je luiheid, kan je hen er fijntjes op wijzen dat jij toch wel de confituurwinner van het gezin bent.

When life gives you corona, plant your own vegetables

Een laatste, maar niet te vergeten optie om de coronacrisis door te komen is een moestuintje aanleggen. Om groenten te kweken, moet je altijd een drempel over. Al heb je een tuin, zaden en planten, bij een gebrek aan kennis kan het nog steeds grondig foutlopen. Dat is toch de gewoonlijke consensus. Niets is echter minder waar, want eens je het stukje grond geregeld hebt waarop je jouw moesgroenten kan laten groeien, doen de planten de rest van het werk! Omdat we in uitzonderlijke tijden leven en niet eender welk product in Aveve in de rekken staat, is het aangeraden om zaden te gebruiken om je eigen plantjes te groeien, in plaats van reeds gekweekte planten te kopen bij je lokale plantendealer. Onkruid uittrekken en de aarde omspitten is dan het grootste werkje dat u nog te wachten staat, en zodra je dit doet, zal je dus beseffen dat een moestuin aanleggen en onderhouden weinig inhoudt. Zaadjes planten, gewassen in de grond steken en vervolgens opgevangen regenwater gebruiken om deze te bewateren, en dit alles transformeert je tot een hamsterresistente coronacrisissurvivor in geen tijd. En voor wie vragen heeft: het internet is, vooral in deze tijd, je beste vriend.

0
Gemiddeld: 5 (1 stem)

Reactie toevoegen