Dinsdag 28 mei, rond vier uur in de namiddag, kwam rector Rik Van de Walle voor de tweede keer praten met de bezetters van het UFO. Wat aanvankelijk begon met een toegeving, ging steeds meer bergaf.
Op donderdag 23 mei ging de premier in gesprek met de bezetters van het UFO. In dat gesprek verdedigde hij een tweestatenoplossing en spoorde hij de UGent aan om te breken met Israëlische partners.
Na maanden protest van End Fossil Gent en Ghent Students for Palestine, in het kielzog van de decennialange Palestijnse strijd én voor een duurzamere wereld, ging de rector in gesprek met de vele studenten die al twee weken het UFO bezetten.
"Stop the lies, cut the ties." Van maandag tot woensdag bezetten actievoerders het UFO om de universiteit onder druk te zetten. Ze eisen een strakker klimaatbeleid en een einde aan samenwerking met Israëlische instellingen. De universiteit houdt voet bij stuk.
Op 23 november heeft de UGent een verklaring afgelegd over haar samenwerkingsverbanden omtrent het conflict. Toch vond op 14 februari, maanden later, het protest 'Break up with Israel' plaats. Wat zijn de banden tussen de UGent en Israël precies?
Het Technicum is een spiksplinternieuw gerenoveerd architecturaal pareltje in hartje Gent. Het gele gebouw, parallel gelegen aan de Muinkschelde en de Blandijnberg, mocht de voorbije eeuw al een resem aan functies vervullen.
Achter de bouwstellingen van de Plateau-Rozier schuilt een verborgen pareltje. Die imposante indruk verdwijnt al snel wanneer je het gebouw binnenwandelt. Bestaat er nog een rooskleurige toekomst voor de meest verwarrende UGentcampus?
Op 11 oktober gingen studenten, proffen en administratief personeel van hogeronderwijsinstellingen naar Brussel om te protesteren tegen de systematische onderfinanciering. Hoe dat verliep, lees je hier.