Broodje met Oud Brugge-kaas en (felgele) mosterd

Zoals de vegetariërs onder ons zeker weten, is de broodjeskeuze aan de UGent beperkt: kaas of een groentespread die af en toe verandert van naam, maar nooit van smaak. Deze week lag er een nieuweling in de rekken: Oud Brugge-kaas met mosterd.

Het broodje was simpel belegd: Oud Brugge-kaas, een hardgekookt ei, knisperige sla en mosterd. Voor esthetiek scoort het broodje niet hoog. De mosterd had meer weg van felgele kleuterverf dan de delicatesse die Tierentyn verkoopt. Gelukkig is dit een relatief onbelangrijk criterium wanneer het broodje wel goed smaakt. De Oud Brugge-kaas heeft een volle smaak waar de standaard jonge kaas nog iets van kan leren. Daarnaast is dit een van de weinige broodjes die niet verdrinkt in mayonaise. De sla en het hardgekookt ei zorgen voor een gezonde toets aan de maaltijd, zodat de volledige voedseldriehoek goed vertegenwoordigd is. Het nieuwe broodje is een meer verfijnde variant van een klassiek broodje met kaas en mag van mij een permanent plaatsje in de rekken krijgen.

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen