Bouclier, et Copines?

Éditorial

Arthur

"Vlaamsche jeugd, kiest alleen een partner die Vlaandrens idealen trouw is!" Dat stond te lezen onder een strip op de Facebook-pagina van de verder volstrikt anonieme Bouclier et Copains. Een jongen en een meisje leren elkaar kennen, de jongeheer vergezelt de jongedame naar haar kamer. Haar politieke overtuiging is schijnbaar het enige dat de jongeman tegenhoudt om de dame, die duidelijk te veel op heeft om volmondig in te stemmen, te date rapen. Allemaal om te lachen, natuurlijk. 

Twee maanden geleden trokken de heren van Bouclier et Copains in een video op hun pagina nog op kruistocht tegen politici die meer aan zichzelf denken dan aan hun kiezers, tegen een universiteit waar politieke correctheid de plak zwaait, maar vooral: tegen straten waar vrouwen niet meer veilig zijn. Ik zou het bijna ironisch durven noemen, zij het niet dat de beweging duidelijk met groeipijnen te kampen heeft. Plots van een verdoken meme-groep naar een militante knokploeg groeien, vraagt gewoon tijd.

"Consent blijft een oud zeer"

Consent is niet evident in het studentenleven. Vorige zomer ontving Schamper nog een getuigenis van een studente die getuigde over haar ervaring met de tweestrijd tussen alcohol en consensuele seks. "Iemand die dronken is kan zijn of haar instemming niet geven, en laat dat nu net een pijnpunt zijn in studentenmilieus", klonk het toen. Ondertussen zou je denken dat de nagel na al dat hameren volledig in de plank zou zitten, toch blijft consent een oud zeer. Laat het nu voor eens en voor altijd duidelijk zijn: enkel ja is ja. 

0
Gemiddeld: 5 (5 stemmen)

Reacties

Bericht: 
Linkse prietpraat, onzin. Ga lekker verder met te foto’s naast een Communistische vlag en het belastinggeld op te maken aan het verspreiden van linkse ideeen. Men gaat meer en meer in opstand komen tegen zielige figuurtjes zoals u.

Reactie toevoegen