Benjamin Dalle is een van de jongste regeringsfunctionarissen van het land. Als minister van Jeugd vertelt hij over jongeren, welzijn en de coronacrisis.
Dankzij de wonderen van het internet konden we de afstand tussen Gent en Antwerpen overbruggen zonder coronarisico's. Begin februari gingen we zo in gesprek met PVDA-fractieleider in het Vlaams parlement, Jos D'Haese.
Op een regenachtige novemberdag ontmoeten we Ben Weyts in een virtuele wereld. Wat volgt is een boeiend gesprek over COVID-19, de media en het mentaal welzijn van studenten.
Karel Van Hoorebeke, advocaat van opleiding, was gedurende jaren een prominent lid van de Volksunie. Hij loodst ons doorheen de nabije geschiedenis van de Volksunie en kijkt naar het heden en de toekomst van de partij die hij mee heeft helpen oprichten: de N-VA.
De Blandino op blote voeten of de student pol&soc met het gratis diploma. Stereotiepen per faculteit worden voor eens en altijd ontkracht óf bevestigd. De Faculteit Economie en Bedrijfskunde bijt de spits af met het oordeel van decaan Patrick Van Kenhove.
De coronacrisis zet de samenleving op zijn kop. Loopt onze democratie gevaar? Hebben journalisten hun plichten verzaakt en welke lessen trekken de media uit de crisis? U vraagt, Joël De Ceulaer, senior writer bij De Morgen, antwoordt.
Eerstejaarsstudenten Politieke & Sociale Wetenschappen worden dit semester onderworpen aan een opvallend experiment: Tussentijdse Toetsen. De Faculteit is enthousiast. De studenten reageren verdeeld.
Een onderwijsdiscussie is losgebarsten. Voorbije week kopten de Vlaamse kranten: 'Studenten doen te laat hun boeken open' en 'Proffen klappen uit de biecht over de studenten van tegenwoordig: "Velen denken: Ik heb betaald en jullie zorgen dat ik mijn diploma haal."' Een doembeeld van de luie, verwende student. Maar klopt dat wel? In het kader van deze zwart-witdiscussie vroegen we onze eigenste Riktor om nuancering.