Wat te doen tijdens week 1?

De eerste week van het academiejaar nadert. Eerstejaars of vierde Master: iedereen zoekt activiteiten om die eerste week, waar men vaak enkel inleidende colleges (lees: geen studiewerk) voorziet, door te komen. Zoek niet verder! Schamper weet wat te doen. 

Student Kick Off 

Elke student moet ooit eens een editie van Student Kick Off hebben meegemaakt. Een absoluut cliché, maar niet voor niets. Al is het maar om te beseffen dat het allemaal niets voor jou is en dat je liever in de zetel zit met een boek. Ieder jaar wordt het Sint-Pietersplein voor één dag, telkens de eerste woensdag van het academiejaar, omgetoverd tot een klein festivalletje. Net als ieder festival heeft SKO eettenten, dranktenten, luide popmuziek en irritante zatlappen, maar je hoeft er tenminste niet helemaal naar een veld in Werchter voor af te zakken! 

Voordat het feestje volledig losbarst wordt het festivalplein bevolkt door allerlei studentenverenigingen, studentenraden en relevante organisaties die zichzelf van hun mooiste kant laten zien om jonge en onwetende enthousiastelingen te hypnotiseren en voor hun rangen te rekruteren. Misschien vind je daar wel je plekje?

Bezoekje aan oude gebouwen en musea

Als Student Kick Off je maar weinig boeit, kan je ook op andere dagen het Sint-Pietersplein bezoeken. De abdij die het plein van enige noemenswaardigheid voorziet, opent namelijk haar deuren voor rondleidingen. En dat is niet het enige oude gebouw dat je kan bezoeken als student. Veel musea en historische gebouwen bieden voordelige kortingen aan de studerende bevolking. Wat denk je van een bezoekje aan het stadsmuseum, het Gravensteen, de Plantentuin of ons eigen Gents Universitair Museum?

Je campus ontdekken

Over UGent-gebouwen ontdekken gesproken: je bent student, dus geniet van deze unieke kans om zonder pardon elke publieke vierkante centimeter van je campus te ontdekken. Van de oude (en licht bouwvallige) wandelgangen van de Jozef Plateaustraat tot de moderne architectuur van het Ufo, ga los en ontdek, al is het maar om te weten te komen waar er overal propere campustoiletten te vinden zijn in onze studentenstad. Voor diegenen die de academische levensstijl (tegenwoordig omgedoopt tot 'vibes') willen ervaren, zijn de vele universitaire bibliotheken een toevluchtsoord van rust en comfort. 

Gewoon uitgaan

Het hoeft natuurlijk geen dichotomie tussen katerzuipen en saaie wandelingen door oude gebouwen te zijn. Je kan ook gewoon toevlucht vinden in het brede horeca-aanbod van Gent. De 'ho' en 're' kunnen we wel, buiten een occasionele couch surf en nachtelijke kebab, achterwege laten. Als de koffiesalons van weleer bieden de Gentse cafés een prachtige plek aan studenten om hun studiegenoten, oude vrienden of toevallige passanten écht te leren kennen. Levenslange vriendschappen worden gesmeed over pint, wijn, koffie, thee of biologische limoen- en mangolimonade voor de schappelijke prijs van drie maanden zakgeld. Begin ondertussen ook misschien al een studentenjob te zoeken?  

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen