Sorry, Riktator

Is dat nu echt nodig, de rector als een losgeslagen dictator op de cover zetten? Absoluut niet, maar het helpt ons om onszelf enorm grappig te vinden, dus hebben we het gewoon gedaan. Ik zou zelfs meer durven zeggen: als je niet als dictator afgebeeld wilt worden, zou je maar beter geen voornaam dragen die zich zo buitengewoon goed tot woordspelingen met dat woord leent. Eigen schuld, dikke bult.

Schamper is echter lang niet de eerste om Rik Van de Walle als olijke autocraat voor te stellen. Anderen waren ons voor, en bedoelden het in veel mindere mate als grapje. Bij de vakbonden aan de universiteit was er al langer gemor te horen over de bestuursstijl van de rector. In hun ogen toont hij onvoldoende respect voor het sociaal overleg aan de UGent. Voeg daar nog eens een controversiële reeks besparingen aan toe die vooral het UGent-personeel dat geen prof is, lijkt te treffen, en je hebt het recept voor een sociaal explosieve cocktail.

We zouden de universiteit willen vragen om hun schandaaltjes iets beter in te plannen

Die kwam tot ontploffing in januari dit jaar, met vakbondsactie, betogingen en kwade opiniestukken tot gevolg. In deze editie van Schamper proberen we een overzicht te bieden van de evenementen die zich in de nasleep van de beleidsnota hebben afgespeeld, en te achterhalen waar de ontevredenheid over de rectorale bestuursstijl vandaan komt.

We zouden de universiteit wel willen vragen om hun schandaaltjes iets beter in te plannen, zodat ze voortaan niet meer pal in de examens vallen. Dat is namelijk hoogst vervelend als je hele redactie bestaat uit studenten.

Als de universiteit dat wenst, kunnen we gerust eens overleggen om een geschikt moment te vinden dat voor iedereen past om een dramamoment op te organiseren. Al zou het wel fijn zijn als geen enkele van die schandalen rond grensoverschrijdend gedrag draait. Dank bij voorbaat om dat eens serieus te nemen en aan te pakken, UGent.

0
Gemiddeld: 5 (3 stemmen)

Reacties

Bericht: 
Beste, ik kon de cover enorm smaken en ik vind dat uw redactie zich ook niet moet laten mondsnoeren door een rector die zich nu in zijn sint-maria-aalters kruis getast weet, terwijl hij, net als zijn voorganger, het voorbije decennium: - professoren liet wegkomen met plagiaat - professoren laat wegkomen met intimidatie van velerlei aard - professoren laat wegkomen met seksueel grensoverschrijdend gedrag - professoren laat wegkomen met aanranding - processoren laat wegkomen met regelrechte verkrachting - professoren laat wegkomen met machtsmisbruik - professoren laat wegkomen met systematisch pestgedrag en dat alles heel (doel)bewust, bijzonder grondig geïnformeerd en met andere woorden vanuit een perspectief: doofpotten. Vergeet aub de passer en winkelhaak niet bij een volgende editie opdat ook Rik zijn medelogebroeders zich aangesproken mogen voelen. De inmenging vd loge op de UGent zou bovendien ook eens onderzocht en geopenbaard mogen worden. Beste vertrekpunt voor die studie: Siegfried Bracke. Al lachend zegt de zot immers de waarheid....

Reactie toevoegen