Dagelijkse Restokost: Het gele geluk? ★★

Wie frietjes zegt, zegt de Brug. Een leugen die nog groter is dan de 'we zien elkaar snel in het echt' die wel eens uit de mond van professoren komt. Helaas was de groentenravioli al uitverkocht en dus waagden we ons aan de klassieker der klassiekers: frietjes.

Prachtig gepresenteerd in een authentieke puntzak, en dat voor de schappelijke prijs van één euro. Misschien nog even het volgende meegeven: er werden geen dieren gepijnigd bij het maken van deze frietjes. Met andere woorden: de frietjes zijn vegan. Een grote verbetering tegenover vroeger, toen een puntzak frietjes gemiddeld zes à zeven schattige dolfijnenbaby's het leven kostte.

Toen volgde het moment suprême, de apotheose van deze veelbelovende recensie: de vraag die op ieders lippen brandt. Hoe goed scoorde de puntzak frieten na de smaaktest van deze kritische fijnproevers? Tijd voor onze ongezouten mening.

Eerst bekeken we de dikte van de friet, en we zagen dat het goed was. Toen bekeken we de knapperigheidsfactor en, laat ons er geen doekjes om winden, we zagen dat het niet goed was. Ook uitermate teleurstellend was het tempo waarin de frietjes afkoelden. Ter illustratie, een korte wandeling van de Brug tot aan het Ufo volstond om deze frietjes te transformeren tot een koude herinnering van wat ze ooit waren.

Maar laat ons op een positieve noot eindigen. Want wat bij deze frietjes toch wel aanwezig is, is die pure, authentieke en niet te missen smaak van, je raadt het al: patat.

0
Gemiddeld: 4 (1 stem)

Reactie toevoegen