Walk, walk, fashion baby

De grootste en duurzaamste lente- en zomertrends

De fashion weeks zijn al een tijdje gedaan, maar met de ontwakende zon, is het tijd voor een overzicht van de niet te missen trends deze zomer. De moderedactie van Schamper trok naar de lokale Think Twice om op een duurzame manier de catwalk op te gaan.

De seizoenswissels betekenen in de modewereld slechts één ding: nieuwe collecties. De grootste modenamen tonen hun nieuwste creaties. Deze zijn vaak zeer uiteenlopend en experimenteel, maar toch vallen er steeds enkele rages op te merken. Een paar rode draden die dan door elk modeblad worden opgelijst en wijd verspreid. Soms kunnen die snel veranderende trends aanvoelen als een grote druk om constant je kleerkast te vernieuwen. Aan de andere kant kan je ze ook gebruiken om je creativiteit de vrije loop te laten gaan. Je kan vaak veel doen met dat ene truitje dat volledig weggestopt in je kast ligt. Heb je toch niets meer om aan te doen? Trek dan naar je lokale tweedehandswinkel, want ook daar vind je de beste catwalklooks! Nog wat inspiratie nodig voor je vertrekt? Hieronder staat een mooi lijstje van de voornaamste thrift-able trends.

De prinses en de ridder

Hoe meer verschillend de texturen, hoe beter. Combineer een bombastische rok met een jas in de vacht van Cookiemonster en je kan zo op de catwalk van Alexander McQueen. Ook de typisch chaotische grungelook en alles zilver zijn weer volledig in. Op ons tweedehands winkelavontuur hebben we ons echter gefocust op andere zaken. Vogue omschreef het als 'Fight club' en ook wij gaan daarin mee. Kledingtexturen die iets weg hebben van chain mail zijn helemaal in! Je kan je ridderfantasie deze zomer dus helemaal uitleven. Ben je toch meer van het prinsessentype? Geen zorgen! Een andere trend voor tijdens de komende zomerdagen zijn lange kleedjes gemaakt uit vloeiende stoffen. Ferragamo komt met gedrapeerde jurken die iets goddelijks uitstralen. Deze trend wordt ook vaak gecombineerd met een asymmetrische zoom. Soms lijkt het alsof er gewoon stukken uit de kleren zijn geknipt, maar het is wel degelijk intentioneel. De asymmetrische zoom zorgt voor meer beweeglijkheid in de kleren, meer verfrissende wind tijdens het wandelen en een outfit die er meteen veel interessanter uitziet.

Je kan je ridderfantasie deze zomer dus helemaal uitleven

Post-apocalyptische jager-verzamelaars

Zakken, zakken en nog eens zakken. De golf van utilitaire stijlen was eerder al populair met techwear en gorpcore, maar laat zich deze zomer en lente ook merken. Cargobroeken en -rokken en vissersvestjes zijn de absolute stapelproducten van deze trend. De vele zakjes, ritsen, knoopjes en naden geven ook extra textuur aan je outfit op warme dagen wanneer veel lagen een mindere keuze zijn. Eclecticisme blijft ook een belangrijk woord voor de eigentijdse fashionista. Een beetje pikken van alle soorten stijlen is volledig in. Zeker de al dan niet ironische T-shirts zijn hierbij een typisch kenmerk. Of het nu een sarcastisch opschrift, een toeristische "I heart NY" of, zoals hier te zien, een Thais biermerk is: hoe unieker, hoe beter.

In de wereld van de zonnebrillen heerst ook nostalgie naar de jaren 2000. McBling (niet y2k) is hier het sleutelwoord. Grote, flashy en afgeronde zonnebrillen zullen je beschermen van de zonnestralen.

Een beetje pikken van alle soorten stijlen is as hip as can be

Zomerse academia

Geef de klassieke, academische stijl een moderne twist en maak van je campus jouw catwalk. Oversized blijft een sleutelwoord in het komende seizoen. Korte, strakke shorts en rokjes mogen in de kast blijven hangen, haal eerder een lange en ruimvallende short in huis. Gecombineerd met een gedrongen sandaal, sneaker of loafer ziet je outfit er meteen modieus uit. Tartan duikt dit jaar op in elke stijl, van street en punk tot preppy. De stof van de Schotse kilt is haar folkloristische imago verloren en komt voor in de collecties van modehuizen zoals Gucci en Sunnei. Ook andere ruitjes, zoals het houthakkershemd, zijn helemaal terug van weggeweest. 

Blazers blijven een stapelproduct voor lentedagen en frissere zomeravonden, maar kies voor een XXL-model of een getailleerd exemplaar met een opvallende schouder. Outfits worden deze zomer afgewerkt met gevarieerde juwelen: statementkettingen en -oorbellen wisselen af met minimalistisch zilver of zelfs helemaal niets.

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen