Hay Day: hier leer je boeren!

Greg is te oud om zijn boerderij te onderhouden en draagt daarom de verantwoordelijkheid over aan jou. Eindelijk! Nu kan je ervaren hoe het er echt op het platteland aan toegaat. Maar hoe representatief is zo'n 'Hay day'-boerderij nu eigenlijk?

Wanneer je nog maar net het spel speelt, merk je dat alles vlot gaat. Tarwe en maïs kan je binnen enkele minuten al oogsten. Ook de kippen doen goed hun best, want na een klein half uurtje liggen er al enkele lekkere eitjes op je te wachten. Naarmate je hogere levels bereikt, begint jouw reële dagelijks leven zich zelfs af te spelen rond het boerderijleven. "Nee, ik kan om 20u niet mee op café. Mijn schapen zijn dan klaar om geschoren te worden."

Tijd en ruimte zijn relatief

Tijdens het maken van dit verslavende boerderijspel is er toch iets misgelopen: de tijdsindeling. Supercell, de spelontwikkelaar, heeft nog nooit gehoord van het begrip 'op schaal'. Het is natuurlijk een spel, maar door er geen goed gebruik van te maken, verlaagt de geloofwaardigheid van het spel enorm. Een hamburger bakken op de barbecue duurt volgens 'Hay day' twee uur. Als je dat dan vergelijkt met de tarweteelt, die maar twee minuten duurt, gaat het spel er dus van uit dat een hamburger bakken zestig keer langer duurt dan tarwe zaaien, laten groeien én oogsten.

Als je als niet-Haydayboer aan de slag gaat, is het produceren van tarwe eigenlijk een iets langere klus. Tarwe is namelijk een eenjarig gewas. Zo worden jaarlijks de graanvelden na de oogsttijd omgeploegd, waarna de tarwe opnieuw wordt ingezaaid. Tarwegewassen kunnen we ook indelen naar het groeiseizoen. Wintertarwe wordt in oktober gezaaid en is na ongeveer tien maanden klaar om geoogst te worden. Zomertarwe daarentegen, wordt vroeg in het voorjaar gezaaid en na zes maanden al geoogst. We kunnen van geluk spreken dat in het dagelijkse leven een hamburger maken niet zolang duurt, anders was McDonald's al lang failliet gegaan.

Varkentjes geven spek zonder dat er zelfs maar één druppeltje bloed vloeit

Het lijkt er dus op dat boer Greg een wormgat gevonden heeft dat zelfs Stephen Hawking niet zag aankomen. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat wetenschappers druk in de weer zijn om deze bijzondere case binnen de relativiteitstheorie te doen passen. Tijd die sneller verloopt op het graanveld dan in de varkensstal is binnen het huidige wetenschappelijke kader moeilijk te verklaren.

Een ideale wereld voor varkentjes

Het is vrij onlogisch dat schapen pas nadat ze gevoederd zijn terug wol aanmaken. Ook de koeien beginnen pas met het melk te produceren na hun maaltijd. Dat is al verbazingwekkend, en dan hebben we het nog niet gehad over de varkens. De roze beestjes geven om de vier uur spek. Ja, geven, want in 'Hay day' gaat zo'n varkentje helemaal niet dood. Het dier geeft spek zonder dat er zelfs maar één druppeltje bloed vloeit. Het varkentje zal er hoogstens een beetje beteuterd uitzien, maar dat probleem is onmiddellijk opgelost wanneer je het beestje eten geeft. Vier uur later staat het dan alweer klaar om spek te geven. Spoiler alert: op een echte boerderij is dat niet zo. Maar die uitleg wordt jullie bespaard.

Gemiddeld: 5 (1 stem)

Reacties

Bericht: 
Ik viel aude gay dat achaud virgetin

Bericht: 
Al 10 jaar Hay Day gedaan

Bericht: 
Hay Day al lang

Reactie toevoegen