Recensie: Q-Force

Steve Maryweather is de beste geheime agent in zijn opleiding. Omdat hij echter openlijk homoseksueel is − en dit niet past binnen de heteronormatieve Amerikaanse geheime dienst − krijgt hij onbenullige cases toegewezen, in tegenstelling tot zijn leeghoofdige heterocollega Buck die Washington DC mag redden en zelfs de president mag ontmoeten. Steve blijft niet bij de pakken zitten en vormt een team van underdogs die samen heimelijk spannende missies oplossen. Deze gekke bende bestaat uitsluitend uit gestereotypeerde homo's en lesbiennes, en ze zijn één voor één om verliefd op te worden.

Deze animatieserie beschrijft zichzelf als 'by queer people, for queer peopleen lacht zowel met homo's als hetero's. Het refereert op speelse wijze aan homocultuur zoals in de afleveringen 'Backache Mountain' en 'EuropeVision' − respectievelijk de 'Brokeback Mountain' van de Aldi en een parodie op ieders favoriete zangwedstrijd: het Eurovisionsongfestival.

Q-Force kreeg van Rotten Tomatoes een magere score van 29 %, maar scoorde bij het publiek wel beter met bijna 80 %. Bij Q-Force moet je geen intellectuele intriges of diepzinnige plotlijnen verwachten, maar wel een grappige en sexy animatieserie die graag flirt met stereotypen.

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen