Vrouwen zijn niet grappig

Het viel mij op dat onze satire-artikels toevallig bijna uitsluitend door mannen worden geschreven. Nu, is dit wel toeval? Je kan het steken op seksisme, het systematisch minderwaardig achten van het vrouwelijke geslacht of het glazen plafond, maar ik denk dat ik het echte antwoord heb: vrouwen zijn gewoon absoluut niet grappig.

Dat vrouwen de verfijnde kunst van de scheetmop niet herkennen is nog wel te vergeven. Iedereen weet namelijk dat sommige van de meest hilarische dingen vuil, seksueel en onbeleefd zijn. Elke man van cultuur kan wel lachen met een goeie, vuile seksmop. Natuurlijk zou een vrouw met zelfwaarde zich beslist niet moeten bezig houden met dit soort thema’s en is zij dus absoluut niet geschikt voor het vak van de humor.

Bovendien zouden wij vrouwen het als voordeel moeten zien: nooit zullen wij de sociale druk ondervinden om een scherpzinnige opmerking te bedenken, nooit zullen we de absolute vernedering moeten verduren als niemand met ons grapje lacht. Want iedereen weet, en heeft zich al neer gelegd bij het feit, dat vrouwen gewoonweg niet grappig zijn.

Ten slotte, hoe zou je een onbekende vrouw nu het hof kunnen maken op café als ze je dappere pogingen om haar te versieren met ludieke openingszinnen en grensoverschrijdende moppen zomaar overschaduwt met haar eigen gevoel voor humor? Ik denk dat het in ieders voordeel speelt als vrouwen ver weg blijven van het vak van de komedie.

0
Gemiddeld: 5 (1 stem)

Reactie toevoegen