Achterklap

#summerbody2017

De Dienst Studentenactiviteiten is zich aan het klaarmaken voor Blok@Therminal. Ze gaan voor een fit 2017 en zijn nu al bezig met de goede voornemens. Studentenbeheerder Pieter De Pauw, baliemedewerker Sara De Pauw en medewerker Eline Bracke gaan tijdens hun middagpauzes sporten in de Basic-Fit. Ze zijn te spotten in het filiaal tegenover het rectoraat, allen daarheen! Ook een goede tip voor Blok@Therminal-gangers om hun pauzes productief door te brengen. 

 

#nature

Op 14 december nodigden de Christendemocratische Studenten (CDS Gent) Joke Schauvliege uit om een lezing te geven over het Vlaamse milieu en natuurbeleid. Na de lezing was een dialoogronde voorzien. Halverwege het evenement stormden enkele milieu-activisten, verkleed als dieren, langs een zij-ingang naar binnen en smeten ze boomblaadjes in het rond terwijl ze luidkeels verkondigden dat Beestenbos boos was. Vermoedelijk ging het om de groepering Ensemble Zoologique de Libération de la Nature (EZLN), die bekend staan om deze modus operandi. 

 

#newyearnewme

Nu de blok nadert zijn studenten iets meer bezig met hun studies. Hierdoor is de facelift van Minerva velen niet ontgaan. Vanaf nu is het platform te raadplegen in de nieuwe huisstijl van de universiteit. Die nieuwe huisstijl was al te bewonderen op verschillende sites en in de signalisatie van de UGent. Het overschakelen op 'campussen' maakt ook een deel uit van deze miserie. Kostenplaatje? Het bedrag 600.000 euro wordt vernoemd in verslagen, maar volgens een prof in de Raad van Bestuur en de Commissie Financiën is dit een grove onderschatting: het is onmogelijk te weten hoeveel geld er in de nieuwe huisstijl zit omdat de budgetten over verschillende posten verdeeld zijn. 

0
Gemiddeld: 1 (1 stem)

Reactie toevoegen