Studenten die uit homes gezet werden, moeten dan toch geen huur betalen

"Studenten die een kamer huren in home Astrid, Boudewijn, Fabiola of Vermeylen en hun kamer hebben moeten verlaten, zullen geen huur moeten betalen zolang ze hun kamer niet opnieuw in gebruik mogen nemen." Dat liet de Dienst Huisvesting maandag 6 april via e-mail weten aan alle studenten met een kamer in een van voorgenoemde homes.

Met dit besluit komt ze terug op een eerder gemaakte beslissing waarbij diezelfde huurders een kwijtschelding kregen van slechts vijftig procent van hun huurprijs. Het besluit komt er temidden kritiek op de eerdere beslissing van de UGent om alle studenten uit de homes te zetten, om zo besmetting van de studenten tegen te gaan. De KU Leuven liet eerder al weten dat zij de huur van hun koten zouden halveren. De studenten mochten daar overigens in hun kot blijven.

Daarnaast liet de UGent in datzelfde bericht ook weten dat de universiteit in samenspraak met de studententegenwoordigers zal bekijken wat de mogelijkheden zijn voor de studenten die wel in hun kamer konden blijven. Het gaat hierbij om de studenten in home Astrid, Boudewijn, Fabiola of Vermeylen die een uitzondering kregen op de uithuiszetting. Daarnaast draait het ook om de studenten die een studio huren in home Bertha, of een flat in home Heymans hebben en eveneens mochten blijven. Hoewel ze hun kamer mogen blijven betreden, kunnen er onder deze huurders ook studenten zijn die moeilijkheden ondervinden voor het betalen van hun huur, bijvoorbeeld doordat studentenjobs wegvallen. Of en op welke manier hiervoor een tegemoetkoming zal komen, wordt dus nog bekeken. Omdat de universiteit deze beslissing samen met de studentenvertegenwoordigers wil maken, zal het wachten zijn tot de Sociale Raad. Die komt samen midden april. 

0
Gemiddeld: 5 (2 stemmen)

Reactie toevoegen