De Studiecyclus: Volume I

Een hysterische blokperiode voorkomen is in één muisklik geregeld. Schamper biedt de perfecte studieplaylist aan. Geen doorsnee compilatie, maar eentje die aangepast is aan de behoeftes van de studeerfasen. Scan de QR-code om een kijkje te nemen.

Het is bijna zover, nog maar een paar dagen en alle studenten zullen zich opsluiten, ommuurd door syllabi. Het gevaar om stapelgek te worden of te transformeren in een intellectuele Gollum bedreigt vrijwel elke blokker. Schamper biedt de oplossing: een ellenlange playlist met motiverende muziek en geïntegreerde pauzes. Eerst 50 minuten strijden, vervolgens een moment van ontlading om te eindigen met een nummer dat moed inspreekt. Daarna begint de cyclus opnieuw. 

Pulsewidth - Aphex Twin

Het eerste stadium van de playlist duurt 50 minuten en begint met liedjes die het brein voeden, zoals deze toptrack. De artiest rond Richard D. James is een pionier op het vlak van Intelligent Dance Music uit de vroege jaren 90. Er zou een religie kunnen opgestart worden met dit muzikale genie als opperhoofd. Het lied 'Pulsewidth' zit vol ritmische loops, waardoor je in de ideale mindset komt om te volharden en de leerstof op te nemen in je langetermijngeheugen. Pluspunt: onbewust meeknikken op de beat draagt bij tot je dagelijkse bewegingsbehoefte. 

Landslide - The Japanese House

Na bijna een uur lang strijden, breekt de tweede fase aan. De ontlading van de miserie tijdens de examenperiode. Wees een volledige song lang diep bedroefd, huil je energiedrank en/of koffie uit je klieren en bezin. Indiepopmuzikant Amber Bain coverde 'Landslide' van Fleetwood Mac en dat zal je bijstaan. Ze maakte de klassieker extra melancholisch. Een lied over de veranderingen en uitdagingen van het leven, beschreven met betoverende poëzie. "And I saw my reflection in the snow-covered hills. 'Til the landslide brought me down.Eens je de lyrics in je hart gekerfd hebt, wordt dit lied een smeekbede over de weemoedigheid van het leven.

Big Girls Don't Cry (Personal) - Fergie

Voor het laatste deel van de cyclus moet je eens stevig aan de volumeknop draaien. Schreeuw de longen uit je lijf met een dramatisch lied. Het soloproject van Ann Ferguson, meer bekend als Fergie, de voormalige zangeres van de The Black Eyed Peas, heeft hiervoor meerdere geschikte nummers. In haar hit 'Big Girls Don't Cry (Personal)' schrijft ze over hoe ze ontsnapte uit een relatie, waarna ze bang en eenzaam achterblijft. Met wat fantasie kan je het nummer interpreteren als de verlossing van de faalangst na de examens. Schraap je met tranen bevlekte cursus van de grond en recht je rug. De volgende 50 minuten van uitzichtloos blokken gaan straks weer van start.

Geef de playlist zeker een kans, het is een uitstekende manier om nieuwe muziek te leren kennen en wie weet zorgt het voor betere punten. Onthoud zeker dat voldoende pauzes nemen belangrijk is.

0
Gemiddeld: 5 (2 stemmen)

Reacties

Bericht: 
Deze staat oprecht al een hele dag bij mij op repeat. Vree goeie studeerplaylist!

Reactie toevoegen