Zijn Adele en Sam Smith dezelfde persoon?

Het gaat niet goed met het Verenigd Koninkrijk. Een constante vete in de koninklijke familie, de dood van de Queen (niet Beyoncé). En nu dit?

Op sociale media steken er af en toe geruchten de kop op die beweren dat Adele en Sam Smith dezelfde persoon zouden zijn. Sam en Adele vormden het afgelopen decennium een powerduo dat aantoonde dat britpop zelfs in het post-Beatles tijdperk nog steeds stijlbepalend is. Nu ook de twee vaandeldragers van de 'Britsheid' lijken te bezwijken onder tabloid-geruchten, betekent dit dan het einde van het Britse superioriteitsgevoel? Als zelf zo'n knotsgek gerucht door sommigen als waarheid gezien wordt, welke roddels brengt de toekomst dan? Was Margaret Thatcher een Transformer? 

Je begrijpt wel dat het aanzien van het 'land aan de andere kant van de Noordzee' op het spel staat. Meer nog, als de roddel waar blijkt te zijn, zal het gedaan zijn met de artiesten en dient er zich een nieuwe koning van de Britpop aan: Central Cee (How can i be homophobic …). Hoogste tijd om de mythe te ontkrachten.

Adele en Sam Smith zijn allebei Brits, schelen maar vier jaar en bovendien wisselen hun carrièrehoogtepunten elkaar af. Als Adele een Grammy in de wacht sleept is Sam Smith nergens te bespeuren en vice versa

First things first, waar komt die kletspraat eigenlijk vandaan? Het was enkele complotdenkers al eerder opgevallen. Adele en Sam Smith zijn allebei Brits, schelen maar vier jaar en bovendien wisselen hun carrièrehoogtepunten elkaar af. Als Adele een Grammy in de wacht sleept is Sam Smith nergens te bespeuren en vice versa. Er zijn enige gelijkenissen, maar toen het album van Adele in september 2020 vanwege de coronapandemie uitgesteld werd, was het hek van de dam. Corona was geen geldig argument volgens enkele kritische geesten. Nee, Adeles album '30' werd volgens hen uitgesteld omdat Smiths album in oktober uit zou komen. Twee albums in zo'n korte periode zou voor één en dezelfde persoon immers te veel hooi op de vork zijn. Bovendien toonden enkele critici meer correlaties aan tussen de twee. Toen Adele in kilo's bijkwam, gold hetzelfde voor Sam Smith en tot slot staan hun neus, lippen en ogen op exact dezelfde hoogte. 

Er moet toch wel een eenvoudig argument zijn om dit geouwehoer te ontkrachten? Een simpele foto waar beiden op aanwezig zijn? Helaas, ondanks hun gelijkende carrière, zijn er geen afbeeldingen waarop de twee samen staan. Iets anders, uit de liedjes blijkt toch wel duidelijk dat de twee een andere stem hebben? Alweer nee, wie Adeles 'Hello' vertraagt, hoort de stem van Sam Smith. Bovendien heeft Adele na drie jaar nog steeds niet geantwoord op vragen over  de theorie. 

Het einde lijkt nabij, hoe ontkracht je toch in godsnaam deze theorie? Er is maar één iets dat mijn prille carrière als feitenchecker kan redden: de vrees van iedere student Letteren en Wijsbegeerte, het handboek 'historische kritiek'. In deze kanjer lees je over de oorlel van Morelli. Schijnbaar is de oorlel een detail dat vervalsers vaak over het hoofd zien. Het is namelijk een zeer typerende eigenschap van een persoon. Wat blijkt. Adele heeft drie gaatjes in haar linkeroor, Smith heeft er twee. Hun carrières kunnen dus blijven voortbestaan en de kroning van Central Cee wordt uitgesteld. 

0
Gemiddeld: 5 (1 stem)

Reactie toevoegen