Een tijd van gaan

Voor alles wat gebeurt, is er een uur, een tijd voor alles wat er is onder de hemel. Er is een tijd om te baren en een tijd om te sterven, een tijd om te planten en een tijd om te rooien. 

HB

Excuses voor de melodramatiek en het citeren van de Tenach, maar ik vond het wel een toepasselijk tekstje. Het is namelijk weer zover: de tijd van gaan. Terwijl lesweken aflopen, maken studenten zich klaar voor de volgende stap in hun leven. Binnenkort zullen vele momenten de laatste in hun soort zijn. De laatste keer les, de laatste blok, het laatste examen, enzovoort. Voor sommigen is het een tijd van melancholiek: met dromerige ogen achteromkijken naar al die toffe tijden. Anderen kijken dan weer recht vooruit, naar wat hierna komt. Toch zal iedereen er wel eens bij stilstaan. Wat je nu leest is trouwens ook een laatste. Mijn laatste edito, voor de laatste Schamper van dit academiejaar. Voor deze hoofdredacteur is de tijd om te gaan gekomen. 

Adieu! 

Maar er is ook een tijd van planten en rooien. Zo is de toekomst van dit blad ook voor het academiejaar 2023–2024 veiliggesteld. Een nieuw bestuur is verkozen, en jullie krijgen van hen een heel nieuwe Schamper voorgeschoteld. Zij staan klaar om Schamper met hun eigen kleuren, geuren, klemtonen en stemgeluid vorm te geven. Geen vrees voor alle fans van het universitair nieuws, wetenschappelijke inzichten en cultureel kapitaal dat wij brengen. Met een nieuw jaar aan Schamper komt er natuurlijk ook een hele nieuwe generatie studenten. Zij die op dit moment aan hun laatste momenten in het middelbaar bezig zijn, zullen vanaf september aan al hun eerste momenten aan de unief kunnen beginnen. Misschien hoort Schamper daar zelfs bij.  

En zo gaat de cyclus verder. Wat oud wordt, wordt vervangen. Als het niet vervangen wordt, gaat het weg. Niets is voor eeuwig, behalve de tijdelijkheid. En maar goed ook. Zo kunnen we de dingen verbeteren, en eens wat anders meemaken. Ik wens jullie alvast veel leesplezier volgend jaar. Maar eerst moeten we nog onze eigen momenten afwerken: een artikel over start- en ijkingsproeven, bijvoorbeeld. Of een reeks artikels over de mode en wetenschap achter zelfexpressie. We hebben ook uw maandelijkse dosis afleiding in de vorm van Nettes Crypto. Het laatste oordeel over de Disney-remakes, of hoe Disney ten strijde gaat tegen een hele staat in de VS. Ik zou zeggen: begin eraan, en bij geval van klachten moet u bij mijn opvolgers zijn. Adieu!

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen