TinderTalks: Het mama's-kindje

Tinder, de app die ik maandelijks minstens drie keer verwijder en opnieuw installeer. Date ik om mijn vriendinnen te laten lachen met mijn wilde verhalen of wil ik het oprecht een kans geven? Ik twijfel steeds over mijn eigen intenties.
 

Op een eenzame avond kreeg de app weer een plaatsje op mijn gsm. Na eventjes roekeloos swipen verscheen de triomferende tekst 'It's a match!'. K. begon me onmiddellijk te sturen en het gesprek liep, boven alle verwachtingen, heel vlot. Hij bleek manieren te hebben en antwoordde zelfs geïnteresseerd op al mijn domme verhalen. Het enige nadeel: hij was heel cheesy. Ik werd overspoeld met "je bent echt cute xx"- en "ik wil je echt een knuffel geven <3"-berichtjes. Maar tussen het oogrollen door dacht ik toch: "Eigenlijk is hij wel lief hé?", dus besloot ik maar in te stemmen met een date.

"Mijn mama vindt u echt een mooi meisje"

We hadden afgesproken aan de Albert Heijn om eten en drinken te kopen, en vervolgens te gaan picknicken in het Muinkpark. "Mijn mama vindt u echt een mooi meisje", was een van de eerste zinnen die hij tegen me zei. Het gaf me een raar gevoel, dus mijn antwoord was niets meer dan een knikje met een bescheiden 'dank u'. Eens aangekomen in het Muinkpark, nestelden we ons tegen een grote boom. Het zonnetje scheen, we hadden lekkere wraps gekocht en K. bleek toch nog leuk gezelschap te zijn.

Na een tijdje rinkelde zijn gsm. "Mijn mama vraagt hoe onze date verloopt en wat we aan het doen zijn", zei hij enthousiast. "Ik weet wat we niet gaan doen", was het eerste dat door mijn hoofd ging. Dat besloot ik gelukkig niet luidop te zeggen. In de plaats gaf ik hem nog maar eens een knikje. Ondertussen had ik mij al comfortabel neergelegd tegen de grond, met mijn hoofd in de blaadjes. Toen ik besloot weer rechtop te gaan zitten, zag mijn haar eruit als een boom. K. was zo vriendelijk om alle blaadjes uit mijn haar te halen. En terwijl hij dat deed, kreeg ik een hele bijbel te horen over hoe bezorgd zijn mama was dat hij op date ging. De opmerking 'Ik heb haar ook jouw telefoonnummer gegeven voor moest er iets zijn en ze kan mij niet bereiken' was de druppel.

Plots voelde ik mij in een vaste relatie. Schoonmoeders die mij elk moment kunnen bereiken, hij die speelt met mijn haar en een romantische picknick? Gewoon al de idee van een relatie maakte me plots misselijk. Ik besloot rustig te blijven en normaal te doen, maar naarmate de date vorderde, werd het alleen maar erger. Hij maakte een hartje uit een blaadje, hij strikte vrijwillig mijn schoenveter toen die loskwam en hij staarde mij non-stop aan met een diepe blik.

Na een tijdje kon ik het niet meer verdragen, dus zei ik dat ik naar huis moest. Na veel nadenken, heb ik gestuurd dat ik er niets meer in zag. Natuurlijk verwijderde ik diezelfde avond Tinder van mijn gsm. En ja hoor, ondertussen heb ik het al opnieuw gedownload.

0
Gemiddeld: 5 (1 stem)

Reactie toevoegen