De beste Gentse pizzeria's

Mamma Roma

Mamma Roma is te vinden aan de voet van de Boekentoren en in het hartje van de Korenmarkt. Op vele vlakken wijkt deze keet af van de typische pizzeria. Mamma Roma biedt, in tegenstelling tot velen, geen 30 verschillende soorten lichtjes variërende pizza aan. Elk van de 10 soorten, van een courgettepizza tot eentje met patat en truffel, lijken zorgvuldig te zijn samengesteld – in tegenstelling tot het spelletje 'Wat kunnen we er nog opleggen?' dat andere pizzeria's soms lijken te spelen. Een pizza barbecue of Hawaï zal je er niet vinden. De deegwaren worden ook niet verdronken in liters tomatensaus. Je mag je verwachten aan deftig belegde pizza's met een zeer luchtig deeg, waardoor de vriendin van deze redacteur het meer focaccia dan pizza achtte. Anders dan de rest, en zeker een bezoekje waard.

La Rustica

Pizza Capri

Wie voor de deur van restaurant La Rustica in de Sint-Pietersnieuwstraat staat, waant zich in een Amerikaanse maffiafilm uit de jaren 90. La Rustica heeft het allemaal: de gevel is afgeleefd, een Italiaans vlaggetje siert het raam en elke man in pak die voorbij wandelt, ziet eruit alsof hij je knieschijven aan frut wil schieten. Het interieur is eenvoudig en oogt niet splinternieuw. Je komt hier echter niet voor de designerstoelen, maar voor de pizza's. Die vallen goed mee, zowel qua prijs als smaak. Ze zijn rijkelijk belegd en de kok vond het terecht niet nodig om de smaak van de ingrediënten te proberen verdoezelen met een al te overheersende saus of kruiden. Een klein minpuntje zijn wel de dunne pizzabodems. Die worden snel slap en een – volledig hypothetisch – onhandige recensent zou daardoor al eens kunnen morsen op zijn witte hemd.

GIGI

Bij de TikTok-famous pizzeria GIGI kan je eten tussen het citroengele behang. Het interieur laat zeker een grote indruk na, maar doen de pizza's dat ook? De GIGI's pizza stelt niet teleur. Deze pizza heeft een heerlijke San Marzanotomatensaus, gefrituurde gehaktballetjes en Parmezaanse kaas. De gehaktballetjes op de pizza kunnen wel eerder mini-gehaktstukjes genoemd worden, maar gelukkig verandert dat niets aan de smaak. Ook was de pizza niet gesneden, die klus moest zelf geklaard worden. En dat met een gewoon broodmes. Vermoeiend, maar na de zware inspanning kan je wel genieten van een heerlijke pizza. Het is het waard.

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen