Gent-Dampoort wordt onafhankelijk

Alea jacta est. Het robuuste land aan de voet van de Sint-Amandsberg zal zich zodra ontdoen van haar ketens. Gent-Dampoort eist de onafhankelijkheid. 

Daar waar de Leie via de Portus Ganda het stadscentrum binnenstroomt, borrelt sinds kort een revolte. GDV – kort voor Gent-Dampoort Verenigd – is een ietwat mysterieuze ondergrondse beweging die al jaren broedt op verandering. Karel Puigmont, rebelse leider van dit verbond, staat ons te woord. 

Wat is GDV juist? 

"GDV is een vereniging die strijdt voor de onafhankelijkheid van de Dampoort. Onze bedoeling is om van Gent-Dampoort een soevereine macht te maken die zelfstandig beslissingen kan maken, zonder de invloed van Stad Gent. We voelen dat er draagkracht is bij de Dampoortenaren. Onze vereniging telt al vier leden!"

Waarom voelen jullie de drang om onafhankelijk te worden? 

"De Dampoort is steeds het zwarte schaap geweest. Wij hebben nooit echt een connectie gevoeld met het centrum. Ze hebben er alles aan gedaan om geen band te moeten opbouwen met ons. De bussen rijden zelden op tijd en er is zelfs niet eens moeite gedaan om ons te verbinden via een metrolijn. Men vertikt het Dampoort te herkennen als een volwaardig deel van Gent en dat hakt er diep in. Het is allemaal zo oneerlijk en kwetsend! Nu probeert het centrum ons te sussen met dure infrastructuurwerken, alsof onze teleurstelling afkoopbaar is. Trouwens, je ziet niet eens dat er iets veranderd is, dus zoveel moeite hebben ze ook niet gestoken in deze ordinaire verzoeningspoging."

Hebben jullie al geprobeerd om eens in gesprek te gaan met de stad? 

Het water dat Puigmont zojuist had opgedronken, komt er via zijn neusgaten weer uit. Wanneer deze vraag wordt gesteld. De drie overige leden van de vereniging kijken geschokt. "Denkt u echt dat we dat niet geprobeerd hebben! Vele jaren geleden probeerde GDV al in dialoog te gaan met het huidige stadsbestuur. Ze hebben ons afgewimpeld met loze praatjes. Er is geen greintje respect getoond. Integendeel, ze scheepten ons op met een tweedehands station dat een minderwaardig hulpje is voor Gent-Sint-Pieters. Niemand gebruikt dit station en wie dat wel doet, baalt dat diens treinverbinding niet vanuit Gent-Sint-Pieters vertrekt. Wij hebben onze conclusies hieruit getrokken. Gent-Dampoort mag geen speelbal zijn van de macht. Onafhankelijkheid is de enige weg naar eerherstel."

Wat zijn de volgende stappen die jullie zullen zetten? 

"Het is simpel. Wij zijn nu volop bezig aan onze onafhankelijkheidsverklaring. Dat staat bijna op punt voor publicatie. Na de publieke bekendmaking zal Gent op haar grondvesten daveren! In het stadhuis zal het alle hens aan dek zijn en wij zullen ons opwerpen als helden van de oppositie. Een referendum zal niet nodig zijn. Dat winnen we toch sowieso. Wanneer Gent-Dampoort eindelijk onafhankelijk is, zullen wij als martelaren door het Dampoortse volk op handen gedragen worden. Zo zal het geschieden."

0
Gemiddeld: 5 (1 stem)

Reactie toevoegen