Best of: Lord of the Rings

Niets is zo goed als een koude herfstdag waarop je de volledige trilogie van 'Lord of the rings' (extended) film na film verslindt.

The Fellowship of the Ring

Wanneer je trilogieopener niet alleen bestaat uit drie prequelfilms, maar ook nog eens de duurste tv-serie ooit overtreft, weet je dat je met een topper te maken hebt. De klassieker heeft alles wat een goede prelude nodig heeft: een machtige openingsscène, feeërieke muziek, oogverblindende landschappen en epische actie. Geen enkele film zou er vandaag nog in slagen om een gezelschap van negen acteurs gelijkwaardig voor te stellen en hen allemaal de kans te geven om de show te stelen. Nog sterker, de regisseur gooit zowel de meest ervaren acteur als het meest ervaren personage de diepte van Khazad Dûm in, simpelweg om duidelijk te maken dat 'Game of thrones' geen monopolie heeft op het doden van fan favourites.

The Two Towers

Genesteld tussen twee andere meesterwerken zit het hoogtepunt van Peter Jacksons cinematografische kunnen. Nadat het gezelschap uiteengevallen is, moet de film duidelijk maken dat er problemen zijn langs alle kanten. Jackson pakt dit creatief aan door Haldir en een cohort aan elven uit het gouden woud Lothlórien te plaatsen bij het epische gevecht in Helmsdiepte. Naast het feit dat deze film noodzakelijk is om het verhaal samen te smeden, zit hij vol boeiende actie en prachtige beelden, van Gandalf die in diepe meren valt tot Fangorn en een leger Ents die Orthanc bestormen. Al dit visueel genot terwijl onze oren narratief begeleid worden door Howard Shore en zijn toepasselijke muziekstukken.

Return of the King

De beste film uit de trilogie is natuurlijk de laatste, waar een lot vervuld wordt en de ware held zijn koningschap terug opneemt. Het epische verhaal wordt hier tot een ultiem hoogtepunt gebracht, met gigantische veldslagen, cavalerie, spoken, piraten, Mûmakil, Legolas die op een slurf surft en meer. Zowat alle meest memorabele momenten passeren in deze film de revue, and it still only counts as one movie. Ook zien we hier hoe de reisgenoten, die in de vorige films hun eigen weg gingen, elk hun opdracht tot een goed einde brengen. Een beetje het groepswerk van je dromen dus. In het kort: 'Return of the king', my friend, you bow to no one.

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen