Best of: Balpennen

BIC M10

Laat ons beginnen met een ware klassieker, het absolute summum van wat een stylo hoort te zijn: de BIC M10, met blauwe inkt weliswaar. Goddank verraadt de plastic behuizing van deze stylo steevast de kleur van de inkt. Er heerst namelijk al genoeg twijfel in de wereld, nietwaar? De onderkant van de geliefde M10 is dan weer transparant, waardoor de stand van het inktreservoir duidelijk is af te lezen – nogmaals een bevestiging van hoeveel zekerheid deze klassieker ons wel niet biedt. Ook qua prijs zit het helemaal snor. Zo betaal je voor urenlang schrijfplezier slechts een luttele euro. Een nadeel? De stylo's zijn nooit echt per stuk te verkrijgen. Ook hier blijkt één dus het eenzaamste getal.

BIC 4 Colours

Weinig voorwerpen zijn een student zo trouw als deze balpen, de Marc Boone onder de balpennen, de Brugspaghetti onder het schrijfgerei. De BIC 4-kleuren. Toch is het wonderbaarlijk dat een revolutionaire uitvinding – eentje die zich kan meten met de telescoop of de drukpers – zo snel een klassieker is geworden. Ineens kun je met de klik van een vinger niet alleen een andere kleur, maar daarmee ook een wereld van nieuwe emotie op je blad loslaten. Naast vervangbare hulzen en vaak platgekauwde uiteindes hebben ze nog een kwaliteit: ze zijn ideaal als romp voor papieren vliegtuigjes. Naast klassiek dus ook creatief toepasbaar, voor ieder wat wils. Maar vermijd de pastel. Pastel is voor losers.

COM4ball

Toegegeven, dit exemplaar is echt wel het lelijke eendje in balpennenland. Tevens is deze COM4ball best moeilijk verkrijgbaar en is het prijskaartje wat aan de hoge kant. Tot zover de nadelen, want wie deze balpen weet te bemachtigen, heeft feitelijk een uiterst zeldzame Pokémonkaart in handen. Allereerst garandeert het antislipdesign dat de balpen nooit zal wegglijden, zelfs niet uit de meest klamme zweethanden. Daarnaast zal je te allen tijde gracieus over het papier kunnen schrijden dankzij de zijdezachte inkt die uit deze balpen vloeit. Vermeldde ik al dat de COM4ball ook nog eens navulbaar is? We stan a sustainable queen.

0
Gemiddeld: 2 (1 stem)

Reactie toevoegen