Blaffende bladen bijten maar heel zachtjes

Hannes Blockx

Lees en huiver, geachte lezer. Het is het seizoen van de rollende koppen. Niet alleen Wouter Beke neemt op hoogst serene wijze afscheid, het is tevens de laatste keer dat mijn woorden deze bladzijde zullen sieren. Wees gerust, ik zal er geen wansmakelijke oranje sweater of duidelijk verveelde dochter bijslepen. Ik zal me beperken tot enkele pedante opmerkingen en wat pretentieus Latijn.

Dit is de laatste, gedrukte Schamper van dit academiejaar. Ik geef u even tijd om te bekomen van de ontreddering die over u heen walst. Treur echter niet, volgend jaar zet een nieuwe kernredactie – inclusief nieuwe hoofdredacteur – het goede werk gewoon verder. Vanaf dan zal Pieter Beirens' stralende glimlach rechts boven deze rubriek prijken.

Het afgelopen academiejaar was – om het in LinkedIn-termen te zeggen – een wild avontuur. Ik ben dan ook zeer dankbaar voor deze opportuniteit. De redactie kon na bijna 2 jaar in corona-omstandigheden eindelijk weer omschakelen naar de werking van voor het virus toesloeg. Het was even wennen, zowel voor de veteranen – en dinosaurussen zoals ondergetekende – als voor de nieuwere leden.

Wij zijn geen gewetenloze persmuskieten

Maar goed, een wild avontuur dus, en soms op onverwachte manieren. Een grappig bedoelde cover schoot bijvoorbeeld duidelijk in het verkeerde keelgat en veroorzaakte per ongeluk een ware kunsthistorische discussie binnen de UGent-gemeenschap.  Andere toppers die regelmatig de revue passeerden, waren verenigingen, instellingen of mensen die bang waren om ons te woord te staan uit angst dat we hen bewust in een slecht daglicht zouden stellen. We kunnen die mensen geruststellen: wij zijn geen gewetenloze persmuskieten die u koste wat het kost aan de schandpaal willen nagelen. Blaffende bladen bijten maar heel zachtjes. Wees niet zo bang van ons, je overleeft het heus wel.

Rest mij nog te overlopen waarover zoal in deze editie te lezen valt: analfabete rechtenstudenten, wederom een hersenkrakende crypto, een samenvatting van de thesissen van Schamperredacteurs, en iets over tiny desk concerts.

Vaarwel et ceterum censeo Carthaginem esse delendam.

0
Gemiddeld: 4.5 (2 stemmen)

Reactie toevoegen