Best of: dessertjes in de Brug

American cookie met witte chocolade

Niet elke student kent dit godsgeschenk en daar moet dringend verandering in komen. Dagelijks ligt dit koekje aan de kassa in de Brug, klaar om studenten tot tranen van blijdschap te beroeren. Het koekje is perfect gebakken en bevat de ideale hoeveelheid witte chocolade. Toch is wie een krokante afsluiter verwacht aan het foute adres. Hier is enkel chewy heaven. Dit kan sommigen afschrikken, maar vergis je niet: elk verlangen naar knapperige koekjes wordt met één hap weggevaagd. Daarnaast is het gegarandeerd dat de zon begint te schijnen en je crush naar de les zal komen wanneer je dit koekje koopt. Voor speciale gelegenheden bestaat deze delicatesse ook met melkchocolade.

Appelcrumblecake

Dit schattig stukje cake met frisse appelschijfjes is fluweelzacht en kan zo de tweede plaats wegkapen. Nu in april de zon wat vaker schijnt, is het voor studenten die verlangen naar een energieboost op een warme dag een absolute aanrader. Het zou echter niemand verbazen mocht dit dessert onderweg naar de Brug in een toilet van de Blandijn zijn gevallen. 'Crumble' is immers een groot woord om de verzameling zompige kruimels bovenop dit dessert te omschrijven. Toch kan de sublieme smaak de overmatige drassigheid compenseren. Een schot in de roos is de appelcrumblecake dus niet, maar het komt aardig in de buurt.

Chocolademuffin

Deze klassieker kan niet ontbreken in een lijst van beste dessertjes. Weinigen kunnen beweren dat ze niet watertanden bij het zicht van deze muffin. Het potentieel van de lekkernij wordt echter niet benut. Met uitzondering van enkele verrassende brokjes chocolade heeft dit dessert geen uitzonderlijke eigenschappen. De smaak is niet fantastisch en de textuur is nogal droog. Kan de chocolademuffin echter kortstondig geluk bieden? Zeker wel! Kan hij daarentegen het leed van een kater of een veel te lange les opheffen? Absoluut niet. Voor dit nagerecht moet je de lange rijen aan de Brug in elk geval niet per se trotseren.

0
Gemiddeld: 5 (1 stem)

Reacties

Bericht: 
Een meer dan terechte winnaar! Zalige cookies....

Reactie toevoegen