Black History Month in Schamper

 

 

Maart is Black History Month (BHM) in België. Dan wordt de geschiedenis en cultuur van de zwarte gemeenschap gevierd, met als doel om de leden van die gemeenschap hun verhaal te laten vertellen. De organisatie vindt dat culturele diversiteit gekoesterd moet worden en dat iedereen er recht op heeft om hun cultuur in de maatschappij weerspiegeld te zien.

Dit jaar ligt de focus op de kracht van vereniging, 'The Power of Assembly', wat inhoudt dat de verschillen binnen de zwarte gemeenschap erkend worden, maar men wel probeert om die te overbruggen en daaruit kracht te putten. 

In deze editie zetten we Black History Month in de kijker met interviews met onder andere Umoja, de organisatie van BHM zelf en een hele rist aan interessante mensen zoals Annalise Delbouille. Omdat onze redactie witter is dan de gemiddelde doos schoolkrijtjes, laten we waar mogelijk de initiatiefnemers en betrokkenen tijdens BHM zelf aan het woord. Ook onze wetenschapssectie laat zich niet onbetuigd, met haar reportages over critical race theory en racisme binnen de gezondheidszorg.

Redacteurs vielen als virusgevoelige dominosteentjes in quarantaine

Daarnaast hebben we in deze editie ook enkele van de gebruikelijke recepten: herrie binnen het Politiek en Filosofisch Konvent, een lezersbrief die sceptisch spreekt over de rector en een gezonde dosis satire.

Deze editie kwam overigens niet zonder slag of stoot tot stand. Op de dag waarop de vorige editie verscheen, begon een virus dat anoniem wenst te blijven aan een relatief vernietigende doortocht doorheen onze redactie. Daarbij vielen redacteurs als virusgevoelige dominosteentjes in quarantaine. Geen zorgen, we leven allemaal nog, maar mocht u foutjes vinden in deze editie, dan ligt dat aan het feit dat we gedurende onze eenzame opsluiting allemaal waanzinnig zijn geworden. Niet aan het feit dat onze eindredacteur wat begon in te dommelen.

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen