Hoewel dit gerecht 'tomaat-mozzarellataartje' heet, zou een enkele kritische blik van eender welke gastronoom dit bakseltje eerder bestempelen als een luxueuze vol-au-vent of een pittig(er) pasteitje. Ondanks voorgenoemde naamblunder ziet het gerecht er zeer smakelijk uit. De vakkundige dressering van de De Brug-medewerker was ook zeker en vast een pluspunt en deed denken aan een 17e-eeuws stilleven. En dat is een compliment! Op het vlak van smaak stelt dit pasteitje helemaal niet teleur. Het beetgare bladerdeegjasje omhult namelijk een rijke vulling die bestaat uit onder meer tomaat, mozzarella en kikkererwten. Desondanks was het pasteitje an sich een beetje droog. De Provençaalse saus valt dan ook zeker aan te raden. Frietjes, kroketjes of andere zetmeelproducten zijn nooit een slecht idee maar lijken wat overbodig bij de kikkererwten en het bladerdeeg. Al bij al is dit gerecht een aanrader. Het warme pasteitje voelt als een knuffel aan de tong en de frisse sla geeft het gevoel van een koele zomernacht. De Brug stelt wederom niet teleur.
Reactie toevoegen