De apfelstrudel is een Oostenrijkse specialiteit van deeg en zoete brij. Meer dan dat als inspiratie had De Brug niet nodig: in een ingenieuze bevlieging werd de "groentestrudel" verwekt.
Je kan haast niet anders dan een beetje huiveren wanneer de strudel met een prop puree op je bord wordt gekletst. Even twijfelachtig is de vraag of je daar zoetzure saus bij wil. Akkoord, dit geeft een wereldse indruk, maar in alle eerlijkheid: het doet meer denken aan de Overpoort op vrijdagochtend dan aan een lekkernij. En gelukkig kan ik geen geur toevoegen aan dit artikel. Toch was het deeg verrassend knapperig. Bij inspectie van de strudels ingewanden – opgelet: dit is moeilijk met het blote oog – herken je mogelijks broccoli en iets wat lijkt op een vergeten groente. Ik ben er steevast van overtuigd dat die terecht vergeten worden: ze zijn vuil. Niettemin gaf deze bittere groente karakter aan het gerecht. Alles bij elkaar genomen, is de groentestrudel (met zoetzure saus!) een aanrader voor liefhebbers van een culinair-emotionele roetsjbaan op een verder saaie woensdagavond.
Reacties
(Geen onderwerp)
Reactie toevoegen