Kaaskroketjes: vloeibaar goud ★★★★

Smeuïg vanbinnen met een krokant jasje. De oer-Vlaamse klassieker die menig student bekoort. Maar kan de klassieker opwegen tegen het grootkeukenmodel van de UGent?

Vijf jaar lang een hondstrouwe spaghetti- en schnitzelfanaat, stond ik nu voor het eerst in de rij voor de kaaskroketten. Op het eerste gezicht waren de groenten en het 'zetmeel' teleurstellend. Gekookte aardappeltjes, het equivalent van een les economie op vrijdagavond, en pastinaak met honing, op zijn beurt het equivalent van een verloren gelopen zeventigplusser.

Een gemengd begin, leek het, maar schijn bedriegt. Waar de aardappeltjes niemand van hun sokken bliezen, deden de pastinaak en de kaaskroketten dat wel. De pastinaak was perfect gegaard en de combinatie van deze aardse vergeten groente en zoete honing, bracht hemel en aarde in balans. De kaaskroketten waren perfect van structuur, knapperig en vol van smaak. Zelfs als het diepvriesproducten zouden zijn, kunnen ze nog steeds tippen aan de gemiddelde kaaskroket van de lokale brasserie. Dit klinkt misschien allemaal een beetje cheesy, maar ga ze gerust zelf proeven.

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen