Kinderen vóór de eerste date

Tinder Talks

Sofie is 21 jaar oud en studeert psychologie aan de UGent. Met haar toestemming delen we hier het verhaal van haar bijzonderste date.

"Het was deze zomer nog. Kort na de herexamens matchte ik met Tom op Tinder. Hij had niet veel foto's van zichzelf. Na enkele berichten uit te wisselen was het duidelijk dat we beiden niet op zoek waren naar iets serieus. Sommige gesprekken lopen ook gewoon vlot en het gesprek met Tom was er zo een. We deelden ambitie en een passie voor ondernemen.

Tom sprak over hoe hij acht jaar geleden gestart was met zijn eigen bedrijf. Hij woont in het centrum van Parijs op een steenworp van het hoofdkantoor en de Eiffeltoren. Je hoort het al: deze man heeft veel geld en weinig tijd. Toch had Tom dat weekend de tijd genomen om naar België te komen. Zo vertelde hij me dat zijn zus op het punt stond te bevallen. Kinderen schrikken me af, dus dat onderwerp hebben we snel naast ons neergelegd.

Hij kan niet wachten om de kleren van mijn lijf te scheuren

Na enkele dagen op die kutapp berichten uit te wisselen, besloten we over te schakelen naar WhatsApp. We deelden nog wat foto's met elkaar. Het werd me snel duidelijk: deze gast is een beest van een man. Het ene pittige berichtje volgt het andere en we beslissen om elkaar te ontmoeten. Er is iets spannend aan een hookup inplannen met een rijke ondernemer uit Parijs die zijn zwangere zus bezoekt voor een weekend. Ik zal het niet snel opnieuw meemaken.

Het is zover: Tom stuurt me dat hij vertrekt. Ik ruim mijn kot op alsof mijn ouders op bezoek komen. Wat zeg ik, alsof mijn kotbaas komt controleren! Tom stuurt dat hij geparkeerd staat. Hij kan niet wachten om de kleren van mijn lijf te scheuren. Ik pak de fles rosé uit mijn frigo en net wanneer ik de kurkentrekker vastdraai, hoor ik mijn gsm trillen.

"Je gaat dit nooit geloven." Dit soort berichten maken mij woedend. "Mijn zus haar water is gebroken." Eerst ben ik enorm verward. Dan begin ik te lachen. Ik stuur hem dat het geen probleem is en dat hij voorzichtig op de baan moet zijn. Licht teleurgesteld denk ik al na over welke film ik voor mezelf ga opzetten. Dan schiet het me te binnen dat het wel een ongelooflijk goed gepland excuus kan zijn. Misschien was zijn zus helemaal niet zwanger. Misschien heeft hij zich gewoon bedacht.

Ten slotte krijg ik nog een bericht van Tom. "Mag ik straks nog afkomen?" Dit treft alles. Zijn zus moet dan toch écht zwanger zijn. Ik stem in, eerder verward. Na een dik uurtje krijg ik nog een berichtje. "Ik ben er binnen een kwartiertje :)." Vreemde avond, goede seks, geen spijt. Of ik Tom nog opnieuw zal zien? Denk ik niet. Het zal alleszins een van de meest bijzondere dates zijn die ik heb meegemaakt."

0
Gemiddeld: 3 (2 stemmen)

Reacties

Bericht: 
belachelijk

Reactie toevoegen