Top 10 beste Netflix-series voor tijdens de blok

De felgevreesde blok komt er weer aan en omdat ik je als eerstejaarsstudent helaas geen tips kan geven over hoe je in godsnaam door al die cursussen moet geraken, zijn hier enkele tips voor ontspanning tijdens het studeren, want dat is zeker ook belangrijk! 

How I Met Your Mother

'How I Met Your Mother' is een komedieserie waarin Ted zijn kinderen vertelt over gebeurtenissen die uiteindelijk (na negen seizoenen) leiden tot zijn ontmoeting met hun moeder. Ted zit vaak met zijn vier vrienden in MacLaren’s, een pub in New York, of in het appartement van Ted en zijn verloofde vrienden Marshall en Lily. De hele serie lang is hij op zoek naar de ware, terwijl zijn vriend Barney hem ervan probeert te overtuigen dat het vrijgezellenleven veel leuker en beter is. Tip voor het kijken van deze serie: probeer niet te weten te komen wie nu de moeder is tijdens de blok.

Friends

'Friends' is een Amerikaanse televisieserie over zes vrienden die vaak samenzitten in Central Perk, een koffiehuis in New York, of in een van hun appartementen. Deze reeks is ideaal voor tijdens je blok om meerdere redenen. De afleveringen duren slechts twintig minuten en je hoeft helemaal niet na te denken tijdens het kijken, lachen volstaat. Het is dus een goede opkikker die je niet te lang weghoudt van je boeken! Tip voor het kijken van deze serie: de serie wordt enkel in de VS vanaf januari van Netflix gehaald. Je kan dus gewoon op je gemak de serie kijken zonder alles nog vlug te moeten bingewatchen in de laatste maand voor het nieuwe jaar en de daarbij horende examens.

The End of the F***ing World

'The End of the F***ing World' gaat over twee toch wel speciale jongeren, James en Alyssa, die samen weglopen, elk met hun eigen intenties: zij wil haar thuissituatie ontvluchten, hij hoopt haar onderweg te kunnen vermoorden. De afleveringen duren niet te lang, ook weer ongeveer twintig minuten, maar je moet wel tegen cliffhangers kunnen. Anders kijk je namelijk de acht afleveringen van elk seizoen meteen na elkaar uit (gebaseerd op eigen ervaring, red.). Alyssa’s doodse gelaatsuitdrukking zal ook heel mooi weerspiegelen hoe jij naar je beeldscherm zit te staren na een paar dagen non-stop studeren. Tip voor het kijken van deze serie: zoek de soundtrack van de serie op en zet die in een afspeellijst. 

Rick and Morty

'Rick and Morty' is een sciencefiction animatieserie over, je raadt het waarschijnlijk al, het leven van Rick en Morty en hun familie. Rick is een gestoorde professor en de opa van Morty, een veertienjarig jongetje. Hij sleept Morty mee op zijn interdimensionele avonturen en zorgt er zo voor dat zijn kleinzoon niet meer bezig is met zijn schoolwerk. Hoewel je Rick en Morty best niet als voorbeelden neemt tijdens de blok, kan dit wel een goede serie zijn om even mee te ontspannen. Tip voor het kijken van deze serie: vergelijk de interdimensionele avonturen met wat je allemaal in het eerste semester hebt uitgestoken en besef dan dat het dringend tijd is dat je wat opschiet. 

Black Mirror

'Black Mirror' is Britse sciencefiction en een anthologieserie. Een aflevering duurt ongeveer een uur. Reken deze dus voor een middagpauze, of voor ’s avonds als je werk voor die dag klaar is. Elke aflevering vertelt een apart verhaal, hierdoor verklein je de kans op bingewatchen. Het vijfde en laatste seizoen bestaat uit 'Striking Vipers', 'Smithereens' en 'Rachel, Jack and Ashley Too'. De eerste aflevering gaat over twee jeugdvrienden die elkaar elf jaar later weerzien en opnieuw contact leggen via het virtual-realityspel 'Strikin Vipers'. 'Smithereens' gaat over een carpooler die een medewerker van een groot socialmediabedrijf ontvoert en 'Rachel, Jack and Ashley Too' vertelt het verhaal van een eenzaam meisje dat een robotpop, gebaseerd op haar idool, krijgt en van Ashley, de zangeres. Tip voor het kijken van deze serie: probeer niet te lang te twijfelen over welke aflevering je nu als eerste kiest, want voor je het weet, is je pauze al voorbij of is het tijd om te gaan slapen.

Suits

'Suits' is een Amerikaanse serie over Mike, een jongen met een hoog IQ maar zonder diploma, die voor anderen de LSAT (Law School Admission Test, red.) aflegt tegen betaling, en over het advocatenbedrijf Pearson Hardman, dat normaal gezien enkel afgestudeerden van Harvard aanneemt. In de eerste aflevering slaagt Mike erin om toch aangenomen te worden als stagiaire van Harvey Specter bij het bedrijf, maar enkel zij twee en Harvey’s secretaresse Donna mogen hiervan weten. Tip voor het kijken van deze serie: als je je cursus zo goed kent als dat Mike het wetboek kent, ben je echt wel een streber en moet je eens wat meer Netflix kijken in plaats van je hele boek van buiten te blokken.

The Good Place

Eleanor Shellstrop wordt wakker in het hiernamaals in The Good Place, een heel selectief utopia als beloning voor een goed leven, maar heeft al snel door dat ze daar helemaal niet thuishoort. Ze gaat op zoek naar antwoorden en probeert tegelijk een beter mens te worden met de hulp van Chidi, een professor ethiek. Ook Jason en Tahani komen erachter dat iets niet helemaal klopt en zo vinden de vier elkaar. De bedoeling van deze serie is om levenslessen te combineren met humor doorheen de ontwikkeling van de vier hoofdpersonages in de serie. Tip voor het kijken van deze serie: vloek vanaf nu zoals Eleanor in 'The Good Place'.

Easy

'Easy' is een Amerikaanse anthologieserie waarin elke aflevering van de serie draait rond twee personen en (de problemen in) hun relatie. In de eerste aflevering heb je bijvoorbeeld een getrouwd koppel dat hun seksleven weer spannender probeert te maken, en in de tweede wordt een studente veganistisch na een nacht met een activiste. In totaal zijn er drie seizoenen met elk acht afleveringen, en elke aflevering duurt ongeveer een half uur. Tip voor het kijken van deze serie: hier is dezelfde opmerking als bij 'Black Mirror' van toepassing, al kan je hier soms sneller beslissen of een aflevering misschien aansluit bij je eigen relatie(s) of bij wat je wil zien.

Brooklyn Nine-Nine

Deze komedieserie volgt de rechercheurs en de kersverse commandant van het fictionele 99ste district van de NYPD (New York Police Department, red.). In deze serie wordt er gebruikt gemaakt van verschillende typetjes: zo heb je Jake, de zeer getalenteerde, maar kinderachtige rechercheur, Ray, de nieuwe en strenge commandant, Amy Santiago, diegene die zich heel de tijd wil bewijzen, Charles, de onhandige en nerveuze rechercheur, enzovoort. Deze serie zorgt zeker voor ontspanning en een lach, maar kan ook soms leuke links naar boven halen tijdens het oplossen van een misdaad. Tip voor het kijken van deze serie: link de typetjes van de serie met mensen die je persoonlijk kent en bepaal ook op wie jij het meeste lijkt. 

Merry Happy Whatever

Wat je ook doet, kijk geen kerstfilms op Netflix, want die zijn absolute tijdsverspilling en dat kan je niet gebruiken tijdens de blok. Wat je eventueel wel kan doen, is deze gloednieuwe serie bekijken. Er is geen kans dat je in de kerstsfeer verdwaalt, want deze serie vuurt het ene slechte familiemoment na het andere op je af. Je zal blij zijn dat je aan je bureau mag zitten en niet op sommige familiefeestjes aanwezig moet zijn. 'Merry Happy Whatever' gaat namelijk over de familie Quinn die samenkomt tijdens de feestdagen, maar Matt, de nieuwe vriend van Emmy Quinn, heeft redelijk veel moeite met het aansluiten bij de familie en hun gewoontes, en de familie ook met hem. Tip voor het kijken van deze serie: probeer tijdens het kijken de gewoontes en tradities in de serie met die van je eigen familie te vergelijken. 

0
Gemiddeld: 5 (1 stem)

Reactie toevoegen