Cultuuragenda

Jingle Balls - CAMPO

Heb je zin om je voor de examens nog een laatste keer onder te dompelen in cultuur, maar moet je ook nog kerstcadeautjes inkopen? Dan is Jingle Balls iets voor jou! Van dertien tot vijftien december vind je in CAMPO gratis kunsttentoonstellingen, workshops en optredens, maar ook heel wat betaalbare en originele kerstcadeautjes. Zo zijn je familie, je kunstige ziel en je agenda allemaal tevreden.

Symposium Arbeid & Democratie, 't Zal Wel Gaan en DiEM25

Op vrijdagavond 13 december kan je luisteren naar drie paneldebatten die focussen op langetermijndenken in democratie. Deze lezingen- en debattenreeks wordt aangevuld met artistieke intermezzo’s van enkele internationaal gerenommeerde artiesten, waaronder Alevtina Kakhidze, Danae Stratou en Ekaterina Vasilyeva. Zij zullen je performances, live sketching en andere kunst brengen. Op zaterdag kan je deelnemen aan tal van workshops. Let wel op dat je je op voorhand inschrijft!

Museumnacht

Er al altijd van gedroomd om 's nachts rond te dolen in een museum? Op vijf december kan je die droom waarmaken, want tal van Gentse musea houden gratis hun deuren open tot één uur 's nachts. Van de Vlaamse primitieven tot de wonderen van de natuur, niets blijft nog een geheim voor jou. Voor wie niet genoeg krijgt van zich rond mede-kunstzinnigen te begeven, is er ook nog eens de Museumnacht-afterparty in de Charlatan.

Dead Man Ray - Democrazy

Als indiemuziek en belpopliefhebber moet je op zes december in de Handelsbeurs zijn. Dan kan je genieten van Dead Man Ray, de jaren 90-band van Daan Stuyven en Rudy Trouvé (de oude gitarist van dEUS, red.). Na een pauze van zestien jaar zijn ze terug met een nieuwe plaat, die ze ook in Gent komen voorstellen. Haal snel je ticket in huis, want andere concertzalen waren in een mum van tijd uitverkocht!

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen