Het winterdipje

Mezelf xp xd

Het winteruur is ingetreden. De chocomelk wordt nu opgewarmd en het linnen beddengoed wordt vervangen door zijn wollen collega. Vergeet ook geen sjaal wanneer je buiten komt.

Waar ik vorig jaar nog het winterdipje van mijn nobele voorganger als hoofdredacteur van dit prachtige blad weglachte, meen ik er nu zelf eentje mee te maken.

Mijn vermoeidheid en energieverlies nemen grote proporties aan. Het zou ook aan de werkdruk kunnen liggen, maar daarvoor was de overgang te abrupt.

Online lees ik remedies zoals ‘probeer veel licht op te nemen, zorg voor ontspanning en eet gezond’. Lees: het winterdipje is een vrijgeleide om de hipster in jezelf los te laten.

De taak van het parlement is pas voltooid als ze de elektrischestepterroristen uit het verkeer halen

De volgende weken houd ik me dus bezig met thee drinken, een koersfiets restaureren en vroeger gaan slapen dan de bejaarden. Er zijn vast ook nog genoeg afleveringen van Bob Ross die ik nog moet zien.

Over die laatste kwam ik onlangs te weten dat zijn krullenbol een permanent is.

En zo kabbelt het leven voort. Het universitaire semester is al over de helft, er komen Britse verkiezingen aan en de CD&V bouwt verder aan haar eigen ondergang.

Ook volgens het internet mag je van een winterdepressie spreken als je je winterdip in twee opeenvolgende winters ervaart. Als je me dus volgend jaar hoort praten over een winterdipje, stuur me dan binnen de week naar de psycholoog.

Er is ook goed nieuws. Avril Lavigne blijkt nog te leven en het federaal parlement voert zijn democratische taak uit. Hoewel, de taak van het parlement is pas voltooid als ze de elektrischestepterroristen uit het verkeer halen.

Maar terug naar het medicijn voor het winterdipje. Welke thee moet ik eens proberen? Welke planten kunnen de winter zorgeloos overleven?

Heb je trouwens Bob Ross zijn eekhoorns al gezien?

0
Gemiddeld: 5 (1 stem)

Reactie toevoegen