Cultuuragenda

All Inclusive - Julian Hetzel

14,15/5, CAMPO

Kunst

Julian Hetzel confronteert je met de grens tussen politiek geëngageerde kunst en het uitmelken van menselijk lijden. Specifiek gaat het over het ethische vraagstuk of we geweld en menselijk lijden wel zomaar in beeld mogen brengen. Hij doet dit aan de hand van een performance en een tijdelijke tentoonstelling. Een hele boterham, maar geen onbelangrijke!

One Shot Cinema: Piercing

16/5, De Sphinx

Film

Verloren parels krijgen nieuw leven. Elke maand krijg je de kans een nooit uitgebrachte film te gaan bekijken in Sphinx Cinema. In mei kan je proeven van een groots ethisch dilemma. Een vader heeft de onweerstaanbare drang zijn dochtertje te steken met een ijspriem. Om zijn dochter te sparen van de dood gaat het hoofdpersonage op zoek naar een ander doelwit. Een film om nadien ongetwijfeld nog uren te bediscussiëren!

Côté Jardin

26/5, De Bijloke

Muziek

Verkiezingszondag. Ruil de gezellige kieshokjes na het stemmen in voor een prachtige zondag vol eten, drinken en live (klassieke) muziek. Dat allemaal in de tuin van De Bijloke. Het concept is simpel: je kiest een stukje gras uit, je haalt je picknickmand boven of koopt ter plaatse wat voedsel en laat je oren verwennen met de mooiste muziek.

Food Truck Festival Gent

29/5 - 02/06, Korenmarkt

Eten

De lekkerste blokpauzes neem je in het gezelschap van exotisch eten! Vijf dagen lang kan je je examenstress wegeten op het Barrio Cantina Food Truck Festival op onze Gentse Korenmarkt. Nog niet voldoende getroost door de wereld op je bord? Tijdens het festival kan je ook genieten van wat funky achtergrondmuziek. Wees verzekerd: dit wordt je beste galgenmaal ooit.

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen