Cultuuragenda

Late Night Sketching @ MSK

MSK, 4/4/19

Museum

Dwalend door het museum met potlood en papier in je handen geklemd, vind je inspiratie en maak je een meesterwerk. Dat is hoe het kan gaan. Natuurlijk kan je ook al sloffend een bankje tegenkomen, in slaap vallen, vergeten worden en Night at the Museum zelf eens beleven. Er zijn gratis begeleide workshops voor de mensen die wel wakker kunnen blijven. Wat is het leven mooi! En het wordt nog beter: het S.M.A.K is ook open en organiseert Citadelic Jazz. Een avond om niet te vergeten!

Ear to the ground #3

Bijloke, 06/04/19

Pop & Rock

Voor iedereen die druk is en weinig tijd heeft om cultuur op te snuiven, is dit het perfecte evenement. Korte concertjes van vijftien minuten, voorstellingen en installaties in de tuinen van de Bijlokesite geven je de kans om zelf te kiezen waar je jouw pauze aan besteedt. Of het nu een miniconcert in een caravan is, een installatie waarbij je zelf een compositie maakt of het spektakel waarbij Exit F van Maierhof wordt gebracht met luchtballonen, je geniet op je eigen manier van dit interactief evenement.

VOORLZRS: de toekomst duurt nog zo lang

Bij’ De Vieze Gasten, 14/04/19

Voorleestheater

Na het uitbundige mijmeren en bezinnen op de Dag van de Filosofie, is het tijd om de professionals aan het woord te laten. Begrippen zoals tijd en oneindigheid vliegen je rond de oren, net zoals toekomst. De vertellers, afgewisseld door een Gentse stadcomponist, nemen je mee doorheen het filosofische landschap met korte en eigenzinnige stukjes. Je kan natuurlijk ook gewoon thuis The Truman Show bekijken en op je eentje stilstaan bij de zin van het leven, zielig in je kamer, helemaal alleen…

Shut up & write

Herberg Macharius, 21/04/19

Schrijven

Je bent een schrijver, je bent het niet. Poëzie is je ding of je thesis moet af. Je hebt een activiteit nodig om je namiddag te vullen en zo stapels werk te kunnen ontvluchten? Ik zou zeggen: shut up and write! Na een uurtje in stilte te hebben geschreven aan eender wat, kan je de andere schrijvers ontmoeten. Misschien is er net iemand zoals jij op zoek naar de perfecte smoes om de teleurgestelde blikken van zijn of haar ouders te ontlopen of heeft er iemand net als jij een passie voor proza!

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen