Moderator

Een goede zonnebril vormt het hoofdingrediënt voor een geslaagde outfit in de zomer. Het beeld van die knappe jongen daar vijf meter verder kan plotsklaps in het water vallen wanneer hij zijn zonnebril afdoet. De juiste zonnebril helpt je dus gegarandeerd aan een vakantielief. 

Voor elke gelegenheid een zonnebril. Een klein roos brilletje voor je eerste examen, de futuristische look op festivals en rode hartjesglazen voor jou en je vakantielief. Stap uit je comfort zone, experimenteer en durf!

Klein kleiner kleinst

Het is niet verwonderlijk dat wanneer je hele kleerkast al een 90's make over kreeg, nu ook de zonnebrillen aan hun comeback beginnen. Denk 'The Matrix', geen UV-bescherming, pasteltinten, Balenciaga en Kim Kardashian. Of gaan de credits naar Kanye, die in 2017 al naar Kim mailde dat ze geen grote zonnebrillen meer kon dragen? Eén ding is zeker: wat vorige zomer nog een passieve trend was, verovert deze zomer het straatbeeld. Maar toch is voorzichtig blijven de boodschap. Deze micro-zonnebril beschermt nauwelijks je hele oog.

Ook gekleurde glazen zijn geen uitzondering bij deze trend. Voor een optimale bescherming van je ogen tijdens een 14 dagen durende zonnevakantie is deze trend dus af te raden. De echte nineties kids dragen deze zonnebril gewoon binnen. Tijdens een avondje uit, naar de cinema, op kantoor of op vakantie naar Engeland. Modieus, gewaagd en zorgeloos.

Gucci Gang

Kan je je niets voorstellen bij de over the top zonnebrillentrend van het moment, dan raad ik je ten stelligste aan om eens naar de website van Gucci te surfen. Je kan het zo gek niet bedenken. Ananassen, hartjes, tekst, diamanten, enzovoort. Zeker de volle vijf minuten van je kostbare bloktijd waard! Je zou op het eerste gezicht denken dat ze in hogere sferen waren toen ze die collectie bedachten. Aten ze dan bij Miu Miu, Dolce & Gabanna, Moschino en Maison Margiella van dezelfde cake, of was het een bezoekje aan de Claire's die de inspiratie bracht? Toptrend, maar geen 400 euro waard. 

Buitenaards

Wat de twee voorgaande trends met elkaar gemeen hebben, is hun spacy gehalte. Wit plastiek, ovale glazen, driehoekig montuur. Rihanna zag dat het goed was en ontwierp voor haar Fenty Puma lente 2018 collectie het meest futuristische model van het moment. Met verscheidene modellen lijk je zo uit een sciencefiction film gekropen, ET is er niets tegen. Ook je omgeving moet soms even wennen aan je look. "Waarom hebben ze die bril in godsnaam doormidden gesneden?" Mysterieus en anders zijn ze zeker wel.

Wanneer het zonnebrilletje past

Het is niet verstandig deze modellen online te bestellen. Ook al zijn aanbiedingen op Wish, waar ze zonnebrillen verkopen aan 1 euro, heel aanlokkelijk. Het zou weleens kunnen voorvallen dat je drie weken wachten en vijf apart verzonden pakketjes later - ecologisch zeer onverantwoord - met vijf zonnebrillen zit die niet op je gezicht passen. It's sad 'cause it's true. Welke zonnebril bij je gezichtsvorm past, is dus zeker het opzoeken waard. Samengevat, de geluksvogels hebben een ovaal gezicht. Zij staan met elk model.

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen