Gez(w)icht

Verscholen in een mengelmoes van stad en mens, zijn ze met veel: de gemeenschappen in Gent. Zonder verstarde begripsdefinities of hoogdravende identiteitsvragen wagen we hier een poging om hun een gezicht te geven.

Willem Vandesande is de oprichter van de (inmiddels legendarische) All Eyes On Hip Hop-feestjes. Wat ooit begon in zijn hometown Hoogstraten, vult nu de mooiste zalen in Gent en daarbuiten.

Willem

Op of in welk Gents gebouw zou men u een ballade mogen brengen?

In de Ledeganck. Toen ik biologie studeerde, had ik daar les. Dat is het gebouw dat ik het beste ken en waar ik veel gezweet heb. 

Welk lied mag absoluut niet door de boxen schallen tijdens uw begrafenis?

(denkt na) Iets van K3 of zo? 

U bent (terug) jong en u wilt wat: tot welke subcultuur bekeert u/uw vroegere zelf zich?

Underground hip hop. Dat zat vroeger nog niet zo goed; ik ben nog fan geweest van 2 Fabiola

Guilty pleasures bestaan niet: welke ietwat foute schijf doet uw dansbenen telkens onbeschaamd alle richtingen uitslaan?

Wat is een foute schijf, natuurlijk?  Op 'Suavemente' van Elvis Crespo durf ik al eens losgaan, hoewel het niet echt tot mijn muzikale DNA behoort.

Met welke historische figuur zou u een onenightstand wel zien zitten?

Ik ben hetero, dus dat zou dan een vrouw moeten zijn ... Amy Winehouse. Ze is sowieso veel te vroeg gestorven, en maakte echt goede muziek. 

Tot stof zijt gij wedergekeerd: welke kunstenaar mag uw reïncarnatie onder handen nemen?

Zo hard ben ik daar niet mee bezig, maar Dali zijn kunst vind ik wel leuk. 

Welke taal of welk dialect doet stiekem uw (al dan niet geschoren) snorharen trillen van opwinding?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik meer op wiskunde en wetenschappen gericht ben. Ik ben nooit echt goed geweest in talen, maar Zweeds vind ik wel mooi klinken. 

Kim Jong-un en Trump zitten rond een tafel: welk boek deelt u uit / welke muziek legt u op / naar welke tentoonstelling sleurt u ze mee om de twee onrustige zielen met elkaar te verzoenen?

De vraag is of ik die twee wel wil verzoenen ... Ik ga sowieso voor muziek: 'Antiphon' van Alfa Mist. Da's een jazzplaat die ik dit jaar heb ontdekt, en in november stond hij nog in de Vooruit.

Kwestie van het gat in onze cultuur te dichten: wie of wat wordt schromelijk onderbelicht?

Devin The Dude. Dat is een artiest die begin jaren 2000 veel heeft samengewerkt met Dr. Dre en nu nog altijd muziek maakt. Begin december stond hij nog in AB Club voor maar 120 mensen, wat niet superveel is. Ik vind dat hij goede muziek maakt, al gaat het over wiet en vrouwen.

Welk citaat zou uw autobiografie mogen inleiden?

"Work hard, play hard". Heel simpel, maar daar komt het uiteindelijk wel op neer bij mij. Als je hard gewerkt hebt, moet je ook genoeg tijd nemen om er even uit te zijn.

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen