Vooruitblik op de festivalzomer: Boomtown

Ook dit jaar strijkt het vijfdaagse Boomtown tijdens de Gentse Feesten neer op en rond de Kouter. De affiche van het stadsfestival is nog verre van volledig, maar de voorbije maanden liet de organisatie wel al enkele mooie namen op ons los. We belichten er hier, ter uwer gemak, alvast drie.

 

Melanie De Biasio

Melanie De Biasio

Fans van relaxte jazz met experimentele neigingen moeten op 18 juli in de Opera zijn, om Melanie De Biasio aan het werk te zien. De Belgisch-Italiaanse muzikante bewees met haar laatste EP ‘Blackened Cities’, die bestaat uit één vierentwintig minuten durende track, dat ze met haar bezwerende stem de luisteraar volledig voor zich kan winnen. In haar muziek schept De Biasio een eerder donkere sfeer, maar dankzij haar subtiele dwarsfluitspel en originele klank blijft het geheel licht en aangenaam. Ook live is het experiment nooit veraf, waardoor De Biasio’s optredens behoorlijk onvoorspelbaar zijn. Dat belooft!

Klangstof

Klangstof

Op 19 juli palmt Klangstof de Handelsbeurs in. Nog nooit van gehoord? Eerlijk gezegd: wij ook niet. Tot de groep van Koen van de Wardt (die vóór Klangstof nog bas speelde bij de indierockband Moss) plots op het prestigieuze Coachella mocht aantreden, een eer die geen enkele Nederlandse groep ooit eerder te beurt viel. Oorzaak van al dat moois is de single ‘Hostage’, die enkele maanden nadat hij online werd geplaatst, leidde tot een telefoontje van het Amerikaanse label MOAG. Van de Wardt, die zelf zes maanden in Noorwegen leefde en in Amerika steevast als Noor wordt bestempeld, zegt zichzelf te hebben gevonden door de muziek van Radiohead. Of Klangstof effectief in de buurt komt van Thom Yorke en de zijnen, kan u eind juli zélf eens gaan uitpluizen.

J. Bernardt

J. Bernardt

De negentiende blijkt een topdag te zijn, want dan is ook J. Bernardt van de partij, de solo-act van Balthazar-frontman Jinte Deprez. In tegenstelling tot Warhaus en Zimmerman, de soloprojecten van de andere zangers van Balthazar, durft J. Bernardt wel af te wijken van de gewoonlijke nostalgische rock die Balthazar typeert. Op zijn debuutplaat, die in juni uitkomt, kiest Deprez voor minimalistische r&b, met artiesten als James Blake en Chet Faker als duidelijke inspiratiebron. Het resultaat is uiterst dansbaar, en als dat niet voldoende is om uw benen in gang te zetten, zal het aanstekelijke enthousiasme van Deprez tijdens zijn liveshows dat waarschijnlijk wel zijn.

Boomtown vindt plaats van 18 t.e.m. 22 juli. Voor meer info: www.boomtownfestival.be.

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen